MÜSİAD Konya Şubesi'nde aylık olarak gerçekleştirilen Genişletilmiş Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda bir araya gelen Genişletilmiş Yönetim Kurulu Üyeleri; 12 Eylül'de halk oylamasına sunulacak olan anayasa değişiklik paketinin, demokratikleşme, yargı bağımsızlığı ve insan hakları açısından önemli bir adım olduğunu belirttiler. 1982 Anayasası'nın tümden değiştirilmesi gerektiğinin vurgulandığı toplantıda, "Bu anayasa darbe döneminde hazırlanmış ve darbeciliğin ruhunu taşımaktadır. Bu ruh değişime kapalı, antidemokratik, özgürlükleri sınırlayan vesayete dayalı bir sistemin ürünüdür. Demokratik dönemlerde yapılan her değişiklik bu anlamda bir kazanımdır. Bu bağlamda, 12 Eylül tarihinde yapılacak olan referandumda da sonucun evet çıkması halinde anayasanın darbeci ruhu bir parça daha azalmış olacaktır" denildi.
Bugün itibariyle yargının bağımsız olduğunun söylenemeyeceğini ifade eden MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ümit Olgun ise, "Yakın zamanda kamuoyunun yakından takip ettiği Anayasa Mahkemesi'nin kararları ile HSYK'da çıkan krizlere baktığımızda bu iki kurumun siyasetten, ideolojilerden uzak objektif olduklarını söylemek çok zordur. Bu sorunlu durum, bu yargı kurumlarının oluşum şeklinden kaynaklanmaktadır. Bugün itibariyle HSYK'da ve Anayasa Mahkemesi'nde kapalı devre bir yapılanma olduğu görülmektedir. Bu kurumlar evrensel hukuk normlarının uygulanması endişesinden uzaktırlar. Bu kurumlar aynı zamanda yargının başı olmaları nedeniyle yargının sağlıklı işleyişini tıkamış durumdadırlar" dedi.
Eylül ayı Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısında üyeler bu referandumun siyasi bir seçim olmadığı kaydederek şunları belirttiler: "Oylanacak olan siyasi partiler değildir. Her ne kadar çeşitli kesimler tarafından iş bu boyutlara çekilmişse de 12 Eylül günü oylanacak olan Anayasa değişikliği maddeleridir. O nedenle tartışmanın siyasi polemiklerden çok, anayasa değişikliği paketine çekilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Siyasi polemiklerden uzak sadece değişiklik paketi üstüne konuşmaların yapılması hem milletimizi aydınlatacak hem de daha huzurlu bir ortamda bu referandumun geçmesi sağlanacaktır. Bu siyasi polemikler halkımızda huzursuzluğa, güvensizliğe ve dayatmalar yol açmaktadır. Ülkemiz açısından önemli gelişmeler içeren bu anayasa değişikliğinin sadece siyasilere bırakılmayacak kadar önemli olduğunu düşünüyor ve tüm halkımızı referandumda 'evet' demeye çağırıyoruz. Anayasa referandumuna evet demekle Türkiye'nin ve bu ülke insanlarının önü açılacaktır. Adalet kurumlarının sağlıklı işlemesi, sağlıklı işlediği bilincinin yayılması, ekonomi alanında çarpan etkisi yapacağı bilinen bir durumdur'