15 Temmuz Darbe Girişimi 5. Darbecilerin püskürtülmesi ve operasyonlar
Sosyal medya Sosyal medya hesaplarımızdan, bizi takip edebilirsiniz.
5.1 Hava saldırıları ve karşı önlemler
KART NO 53
KıRıLMA NOKTASı Hava saldırıları darbeye karşı direnişi kıramadı.
5.1 Hava saldırıları ve karşı önlemler

Darbenin en kritik noktalarından biri de Ankara’nın Kazan ilçesiydi. Darbe girişimini haber alan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla Belediye önüne gelmesinin ardından, Ankara’daki birçok noktayı bombalayan helikopter ve uçakların Kazan’daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığından kalktığının duyulması üzerine yaklaşık 2 bin kişilik Kazanlı, üsse akın etti. Üsse yaklaşan vatandaşlara ateş eden darbeciler uçakların kalkmasını engellemek isteyen halkı korkutmak için uzun süre uçaklarla alçak uçuş yaptı.

Kalkışma girişimiyle ilgili sık sık açıklama yapan Binali Yıldırım gece saat 03.10 sıralarında NTV canlı yayınına bağlanarak Ankara semalarında, MİT, TBMM, Cumhurbaşkanlık ve Başbakanlık gibi kritik bölgeler üzerinde yasak uçuş yapan her türlü askeri helikopter ve uçağın füzeyle vurulacağını açıkladı.

Ankara’da birçok yeri bombalama emri veren Albay Ahmet Tosun Meclis’e ikinci saldırının talimatını verdi. Bombayı Pilot Hüseyin Türk attı. Saldırı sonrası TBMM’de Meclis Başkanı İsmail Kahraman ve Genel Kurul’daki milletvekilleri sığınağa indi.

AK Parti Grup Başkanvekili Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz’ü arayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis sığınağında bulunan milletvekillerine telefonda seslenerek, onlara moral verdi.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ilk saldırıdan 3 saat sonra cuntacı askerler tarafından ikinci kez savaş uçağı ve helikopterle bombalandı.

Video
Meclis ikinci kez bombalandı
OYNAT 00:01:39

Meclis ikinci kez bombalandı

Kurgu: Celal Can Vatandaş Yeni Şafak
00:01:39
Darbe girişiminin yaşandığı gece meclisi bombalayan hainler ikinci bir bombalama eyleminde bulundular. Bombalamada Başbakan Binali Yıldırım’ın odası dâhil pek çok yer büyük zarar gördü. Bombalamanın, Kazan 4. Ana Jet Üs Komutanlığından kalkan uçaklar tarafından yapıldığı öğrenilince Ankara Kazan halkı komutanlığa akın etti. Meclisin bombalanma anı güvenlik kameralarına yansırken, asıl hasarın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı.
Video
Cumhurbaşkanı Erdoğan sığınaktaki vekillerle konuştu
OYNAT 00:01:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan sığınaktaki vekillerle konuştu

Kurgu: Elif Dilan Özğan Yeni Şafak
00:01:37
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi TBMM’deki milletvekilleri ile yaptığı konuşmayı ilk kez izleyeceksiniz. Meclis’in yoğun bir hava saldırısına uğramasının ardından milletvekilleri sığınağa indi. AK Parti Grup Başkanvekili Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz’ü arayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis sığınağında bulunan milletvekillerine telefonda seslenerek, onlara moral verdi.
AÇIKLAMA
NOT:TBMM'de büyük hasar​
  • Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ağır hasar oluştu. Tavanlardaki sıvalar çöktü, eşyalar birbirine girdi, kapılar yerlerinden söküldü. Darbe girişiminden sonra TBMM'nin 2017 yılı bütçesi üzerinde yapılan görüşmelerde Meclis’teki toplam hasar tutarının 11 Milyon 818 bin 370 TL olduğu kayıtlara geçti. 

Video
Ankara Emniyet Müdürlüğüne ikinci bomba
OYNAT 00:03:01

Ankara Emniyet Müdürlüğüne ikinci bomba

Kurgu: Celal Can Vatandaş Yeni Şafak
00:03:01
Çatışmanın en yoğun yaşandığı yerlerden birisi olan Ankara Emniyet Müdürlüğünde, Pilot İlhami Aygül tarafından bombalandıktan sonra da çatışmalar devam etti. Bombalamayla emniyet güçlerinin mukavemetini kesemeyen darbeciler, Ankara Emniyet Müdürlüğünü ikinci kez bombaladı. İkinci bombayı Yüzbaşı Mustafa Mete Kaygusuz’un talimatıyla Pilot Mustafa Özkan attı.
Jetlere karşı saman balyalarıyla mücadele ettiler
RÖPORTAJ
Bizde iman var Türk’ü kimse yenemez
OYNAT 04:19

Bizde iman var Türk’ü kimse yenemez

R.Y.K. : Mustafa Zorova Röportaj Yapılan Kişi
04:19
FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda hainler hainlerin açtığı ateş sonucu yaralanan 70 yaşındaki Mustafa Zorova, "Türk'ü, bizi kimse yenemez, bize kurşun falan tesir etmez. Bizde bu iman oldukça bizi kimse yenemez." dedi.
RÖPORTAJ
Darbecileri durdurmak için samanları rüzgar yönünde yaktık
OYNAT 03:44

Darbecileri durdurmak için samanları rüzgar yönünde yaktık

R.Y.K. : İsmail Çetin Röportaj Yapılan Kişi
03:44
FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığına giderek hainlere karşı duran muhtar İsmail Çetin, “O gece herkes her şeyinden vazgeçti. Sadece vatan için mücadele verdi” dedi.
RÖPORTAJ
Yarama ve eşimi şehit vermeme rağmen mutluyum
OYNAT 01:29

Yarama ve eşimi şehit vermeme rağmen mutluyum

R.Y.K. : Türkan Güder Röportaj Yapılan Kişi
01:29
FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nde eşi Mehmet Güder'i şehit veren, kendisi ve oğlu yaralanan Türkan Güder, “Yarama ve eşimi şehit vermeme rağmen mutluyum. Fakat bizim kanımız döküldüyse onların da kanı dökülmeli” dedi.
RÖPORTAJ
Türk milletinin adı güçtür imandır
OYNAT 00:05:47

Türk milletinin adı güçtür imandır

R.Y.K. : Derya Ovacıklı Röportaj Yapılan Kişi
00:05:47
FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda hainler hainlerin açtığı ateş sonucu yaralanan öğretmen Derya Ovacıklı, “Bu ülke için bir damla kanımız aktıysa bu bizim için şereftir. Türk milletinin adı güçtür, imandır” dedi.
RÖPORTAJ
İtalya meclisi bombalansa ne olurdu
OYNAT 00:02:55

İtalya meclisi bombalansa ne olurdu

R.Y.K. : Recep Tayyip Erdoğan Röportaj Yapılan Kişi
00:02:55
FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya RAİ News24'e verdiği röportajda “Türkiye’de demokrasiye bir darbe yapılıyor. İtalya parlamentosu bombalansa tepki ne olurdu? Bir İtalyan olarak Mogherini, ‘İyi yaptılar’ mı diyecekti” dedi.
RÖPORTAJ
Vatansız can bir işe yaramaz
OYNAT 01:28

Vatansız can bir işe yaramaz

R.Y.K. : Hasan Bozkurt Röportaj Yapılan Kişi
01:28
FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne atılan bomba ile şehit olan Fuat Bozkurt’un babası Hasan Bozkurt, “Öncelikle vatan. Vatansız can bir işe yaramaz” dedi.
GÖRÜŞLERİNİZ Tartışmaya katılın, bu bölüm ile ilgili yorumlarınızı ve fikrinizi belirtebilirsiniz
5.2 TRT’nin kurtarılması ve işgaller
KART NO 54
ÖNEMLI GELIŞME İşgal edilen kurumlar halk tarafından geri alınıyor.
5.2 TRT’nin kurtarılması ve işgaller

TRT’de korsan bildirinin okunmasının ardından halk, TRT Ulus binasının önünde toplanmaya başladı. Kendilerine ateş açan askerlere direnen vatandaşlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve polis ekipleriyle birlikte TRT binasına girdi. Kampüsün farklı yerlerine dağılan FETÖ mensubu askerler gözaltına alındı. İşgalden kurtulan TRT eski yayınına döndü.

TÜRSAT’taki askerler yayınları kesmeyi başaramayınca hava saldırısı düzenlendi. Dört dakikada 4 kez Pilot Hüseyin Türk tarafından bombalanan kampüste bina, antenler ve birçok cihaz büyük zarar gördü. TÜRSAT’a saldırı talimatını da Ahmet Tosun verdi.

CNN Türk binası cuntacı askerler tarafından saat 3.27'de basıldı. Güvenlik görevlileri, çalışanlar ve darbeci askerler arasında arbede yaşandı. Canlı yayın stüdyo katına giren darbeci askerler kanalın yayınını kesti, sunucu, reji ve kamera arkası görevlilerini dışarı çıkardı.

Video
Halk TRT’ye sahip çıktı
OYNAT 00:02:54

Halk TRT’ye sahip çıktı

Kurgu: Celal Can Vatandaş Yeni Şafak
00:02:54
Darbe metnini okutmak için TRT’yi basan hainler, çalışanları ve Tijen Karaş’ı rehin alıp bildiriyi canlı yayında okuttular. Okunan bildirinin ardından ise TRT çalışanlarını ellerini arkadan bağlayarak rehin alan darbeciler TRT’nin yayını kesti. Yayının kesilmesinden saatler sonra da vatandaşlar, TRT binasına gelerek orayı darbecilerden kurtardı.
Video
Süleyman Soylu TRT binasında
OYNAT 00:04:58

Süleyman Soylu TRT binasında

Kurgu: Celal Can Vatandaş Yeni Şafak
00:04:58
TRT’de korsan bildirinin okunmasının ardından halk, TRT Ulus binasının önünde toplanmaya başladı. Kendilerine ateş açan askerlere direnen vatandaşlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve polis ekipleriyle birlikte TRT binasına girdi.
RÖPORTAJ
'Hainlerin kurşunu hiç acıtmadı'
OYNAT 02:26

'Hainlerin kurşunu hiç acıtmadı'

R.Y.K. : Ali Kesici Röportaj Yapılan Kişi
02:26
FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Harbiye’deki TRT Radyosu önünde hainlerin attığı bombadan sıçrayan şarapnel parçaları ile yaralanan Ali Kesici, “Hainlerin kurşunu hiç acıtmadı, ateş etmeseler daha çok yürüyecektim. Dermanım kalmadı düştüm” dedi.
GÖRÜŞLERİNİZ Tartışmaya katılın, bu bölüm ile ilgili yorumlarınızı ve fikrinizi belirtebilirsiniz
5.3 İBB’nin işgalden kurtarılması
KART NO 55
MUTLAKA GÖRMELI Darbeci askerlere direnen vatandaşlar süs havuzundan abdest aldı.
5.3 İBB’nin işgalden kurtarılması

İstanbul Büyükşehir Belediyesinde (İBB) şiddetli çatışmalar yaşanmaya başlandı. Polislere destek vermek için İBB önünde toplanan vatandaşlar darbeci askerlere tepki gösterdi. Cuntacı askerler İBB’ye korkusuzca ilerleyen halka ateş etmeye başladı. Çatışmaların başladığı sırada birçok vatandaş Belediye önündeki süs havuzunda abdest aldı. Açılan ateş sonucu birçok kişi şehit oldu.

Darbeciler olay yerine gelen sağlık ekiplerinin de yaralılara müdahale etmesine izin vermedi. Polis, halk binaya girdikten sonra darbeci askerleri tek tek gözaltına aldı. Vatandaşlar, bina önünde konuşlandırılan 2 askeri aracı kullanılamaz hale getirdi. İBB’deki çatışmalarda 17 belediye çalışanı şehit düştü.

Video
İBB’de 17 belediye çalışanı şehit düştü
OYNAT 00:02:53

İBB’de 17 belediye çalışanı şehit düştü

Kurgu: Celal Can Vatandaş Yeni Şafak
00:02:53
Darbe girişiminin yaşandığı gece işgal altında olan yerlerden biri de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ydi. Gecenin ilerleyen saatlerinde darbecilerle polis arasında çatışma çıktı. Belediye önüne gelen vatandaşlara da ateş açan darbeciler ile polis uzun bir çatışma yaşadı. Çatışmaların sonunda darbeciler gözaltına alınırken 17 belediye çalışanı da şehit düştü.
Video
Albay Ertürk'ün şehit edilmesi davasında yeni görüntüler
OYNAT 00:05:59

Albay Ertürk'ün şehit edilmesi davasında yeni görüntüler

Kurgu: Elif Dilan Ozğan Yeni Şafak
00:05:59
15 Temmuz darbe girişimi öncesinde 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda yapılan toplantı, darbe teşebbüsü günü tugayda yaşananlar ve burada darbecilerle çatışan Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk'ün de aralarında bulunduğu, 4 kişinin şehit edilmesi ile A Haber televizyon kanalını işgal teşebbüsüne ilişkin 50'si tutuklu 132 sanığın yargılandığı dava dosyasına yeni görüntüler girdi. Görüntülerde Yunanistan'a kaçan darbeci helikopter personelinin de kışladan kaçış anları da yer alıyor.
Video
“Biz ölmeye geldik. Korkmuyoruz!”
OYNAT 00:00:34

“Biz ölmeye geldik. Korkmuyoruz!”

Kurgu: Celal Can Vatandaş Yeni Şafak
00:00:34
Çatışmaların en yoğun yaşandığı yerlerden biri Saraçhane oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesini işgale gelen darbecilerle vatandaşlar Saraçhane’de karşı karşıya geldi. O esnalarda, kurşunların arasında çekim yapmaya çalışan muhabir “Halk korku içerisinde” deyince vatandaşlar hep bir ağızdan “Biz ölmeye geldik. Korkmuyoruz” diye bağırdı. Yaşananlar saniye saniye kameralara kaydedildi.
Video
Saraçhane’de şehadet hazırlığı
OYNAT 00:01:17

Saraçhane’de şehadet hazırlığı

Kurgu: Elif Dilan Ozğan Yeni Şafak
00:01:17
15 Temmuz gecesi hainlerin hedef aldıkları noktalardan biri de Saraçhane’de bulunan İ.B.B. Yerleşkesi idi. Hainlerin Belediye’yi işgal etmesi üzerine vatandaşlar Saraçhane’ye akın etti. Darbecileri engellemek amacıyla bölgeye gelen vatandaşlar, çatışmalar başlamadan önce Belediye önündeki süs havuzundan abdest aldılar. Bu tarihi anlar güvenlik kameralarınca kaydedildi.
RÖPORTAJ
13 yaşında vatan için sokağa çıktı
OYNAT 00:31

13 yaşında vatan için sokağa çıktı

R.Y.K. : Ömer Dondurma Röportaj Yapılan Kişi
00:31
FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Saraçhane’de hainlerin açtığı ateş sonucu yaralanan 13 yaşındaki Ömer Dondurma, “Vatan için sokağa çıktım. Bir daha olsa bir daha yine çıkarım” dedi.
RÖPORTAJ
Geri dönüşü yoktu
OYNAT 01:26

Geri dönüşü yoktu

R.Y.K. : Mesud Akyüz Röportaj Yapılan Kişi
01:26
FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Saraçhane’de hainlerin açtığı ateş sonucu yaralanan Mesud Akyüz, “Çevremdekilere ‘Geri dönüşü yok, devam ediyoruz arkadaşlar’ dedim. Halk geri adım atmadığı için bunların dirençleri kırıldı” dedi.
RÖPORTAJ
Vatan için canım feda
OYNAT 01:33

Vatan için canım feda

R.Y.K. : Cuma Zor Röportaj Yapılan Kişi
01:33
FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Saraçhane’de hainlerin açtığı ateş sonucu yaralanan Cuma Zor, “Vatandaşlar ‘En fazla 4-5 kişi ölür. Hepimizi mi öldürecekler’ deyince hep birlikte ateşin üstüne yürüdük” dedi.
RÖPORTAJ
'Vatan olmadan yaşamanın bir anlamı yok'
OYNAT 03:38

'Vatan olmadan yaşamanın bir anlamı yok'

R.Y.K. : Ertuğrul Bayraktar Röportaj Yapılan Kişi
03:38
​FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Saraçhane'de yaralanan 20 yaşındaki Ertuğrul Bayraktar, "Bir daha olsa yine düşünmeden sokaklara çıkarım. Bizim için en önemlisi vatan ve millettir. Onlar yoksa bizim de olmamızın bir anlamı yok" dedi.
FOTO GALERİ
13 FOTOĞRAF
İBB önüne darbeci askerler gelmeye başladı ve askeri araçlar konuşlandırıldı.
İBB Sivil Savunma Sekreteri Mehmet Tunç Darbeci askerleri kapıda karşıladı.
Darbeci albay ve Tunç'un belediye makam katlarının bulunduğu alana girmesi de güvenlik kameralarına yansıdı.
Darbeci askerlerin görevli aşçıları dışarıya çıkartarak otoparkta beklettiği görülüyor.
İBB Sivil Savunma Sekreteri Mehmet Tunç'un İBB Lojistik Destek Merkezi'nin yöneticisi olan oğlu Ömer Tunç'un da merkeze gelerek dışarıda rehin alınan aşçılara 10 bin kişiye yemek ve pirinç pilavı hazırlamaları talimatını verdiği ortaya çıktı.
İstanbul'da en şiddetli çatışmalardan birisinin yaşandığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasının dışındaki halk darbecilerin ateş açması sonrası yere yatarak siper aldı.
Darbeci asker vatandaşlara ateş açıyor.
Halk silah seslerinin durmasının ardından İBB binasına girdi.
Halk silah seslerinin durmasının ardından İBB binasına girdi.
Darbecilerin açtığı ateş nedeniyle yaralanan bir vatandaş ambulansa taşınıyor.
Binada kapı kapı dolaşıp asker arayan polis, darbecileri tek tek gözaltına aldı.
Vatandaşlar, İBB önünde konuşlandırılan 2 askeri aracı ise kullanılamaz hale getirdi. İBB’deki çatışmalarda 17 belediye çalışanı şehit düştü.

İNFOGRAFİK
Şehitlerin memleketleri
Şehitlerin memleketleri
15 Temmuz direnişinde 59 ilden toplam 248 kişi şehit düştü. En çok şehit veren 5 şehir ise Ankara, İstanbul, Yozgat, Çorum ve Rize olarak sıralandı
GÖRÜŞLERİNİZ Tartışmaya katılın, bu bölüm ile ilgili yorumlarınızı ve fikrinizi belirtebilirsiniz
5.4 İstanbul’a gelen Erdoğan, Stratfor’un hedefinde
KART NO 56
DETAY ABD merkezli özel istihbarat kuruluşunun darbe yönlendirmeleri.
5.4 İstanbul’a gelen Erdoğan, Stratfor’un hedefinde

ABD merkezli özel istihbarat ve araştırma kuruluşu Stratfor, o gece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı defalarca hedef gösterdi. Stratfor, darbecilerin suikast için yerini tespit etmeye çalıştığı Erdoğan'ın İstanbul'a hareket eden uçağının koordinatları 20 dakika arayla üç kez Twitter’dan paylaştı.

İlk tweette Erdoğan’ın uçağını Marmara Denizi üzerinde, ikincide İstanbul’a yaklaştığını ve iniş yapacağını gösteren içerikler paylaşıldı. Stratfor, son tweetinde ise uçağın İstanbul’a indiğinin teyit edildiğini ve Atatürk Havalimanı’nın konumunu da göstererek kamuoyuna aktardı.

FOTO GALERİ
14 FOTOĞRAF
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağını bulmakla görevlendirildiği belirlenen ''Kobra67'' çağrı kodunu kullanan F16'nın radar izleri de tespit edildi. Bu F16'nın, Balıkesir'den 23.55'te kalktığı, İstanbul üzerinde uçtuğu, daha sonra 01.05'te Balıkesir'e indiği belirlendi. Söz konusu F16'ya, 2 radar, 2 de ısıya güdümlü füzelerin yüklendiği tespit edildi.
Radar izlerine göre, darbe girişimi gecesi Ankara semalarında savaş uçaklarının yoğun hava hareketliliği gözlemlendi.
Radar izlerine göre, darbe girişimi gecesi İncirlik üzerinde de yoğun bir hava trafiği tespit ediliyor. Buradan kalkan tanker uçaklar, darbecilerin kullandığı savaş uçaklarına yakıt ikmali yaptıkları tespit edilmişti.
Radar izlerine göre, darbe girişimi gecesi İncirlik üzerinde de yoğun bir hava trafiği tespit ediliyor. Buradan kalkan tanker uçaklar, darbecilerin kullandığı savaş uçaklarına yakıt ikmali yaptıkları tespit edilmişti.
.
Radar izi tespit edilen Diyarbakır'dan havalanan ve Ankara'ya iniş yapan Özel Kuvvetler Komutanlığına ait uçakta, darbe girişimi gecesi şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in, silahla vurarak öldürdüğü darbeci general Tuğgeneral Semih Terzi ve ekibini taşıdığı tespit edildi.
Radar izlerine göre, darbe girişimi gecesi İstanbul ve Ankara semalarında savaş uçaklarının yoğun hava hareketliliği gözlemlendi.
Helikopterlerin İmralı Adası çevresinde yoğun şekilde uçtukları tespit edildi. İmralı Adası üzerinde farklı saatlerde, farklı helikopterlerin hava trafiği kayıtlara yansıdı.
Helikopterlerin İmralı Adası çevresinde yoğun şekilde uçtukları tespit edildi. İmralı Adası üzerinde farklı saatlerde, farklı helikopterlerin hava trafiği kayıtlara yansıdı.
Helikopterlerin İmralı Adası çevresinde yoğun şekilde uçtukları tespit edildi. İmralı Adası üzerinde farklı saatlerde, farklı helikopterlerin hava trafiği kayıtlara yansıdı.
Helikopterlerin İmralı Adası çevresinde yoğun şekilde uçtukları tespit edildi. İmralı Adası üzerinde farklı saatlerde, farklı helikopterlerin hava trafiği kayıtlara yansıdı.
Helikopterlerin Muğla ve çevresinde yoğun şekilde uçtukları tespit edildi.
Radar izlerine göre, darbe girişimi gecesi İncirlik üzerinde de yoğun bir hava trafiği tespit ediliyor. Buradan kalkan tanker uçaklar, darbecilerin kullandığı savaş uçaklarına yakıt ikmali yaptıkları tespit edilmişti. Ayrıca uçuş kayıtlarında, yakıt ikmalleri de yer alıyor.
Helikopterlerin Ankara ve çevresinde yoğun şekilde uçtukları tespit edildi.

GÖRÜŞLERİNİZ Tartışmaya katılın, bu bölüm ile ilgili yorumlarınızı ve fikrinizi belirtebilirsiniz
5.4 İstanbul’a gelen Erdoğan, Stratfor’un hedefinde
KART NO 57
ÖNEMLI GELIŞME Darbecilere karşı direnen vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı coşkuyla karşıladı.
5.4 İstanbul’a gelen Erdoğan, Stratfor’un hedefinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile beraberindekileri taşıyan TC-ATA uçağı saat 03.20’de İstanbul Atatürk Havalimanı’na indi. Darbecilerin F-16 uçaklarını atlatarak iniş yapan uçağın aprona hızla park edebilmesi için 3-5 sol numaralı piste inişine izin verildi. Erdoğan, havalimanında binlerce kişi tarafından karşılandı.

Saat 03.30'da Diyarbakır'da ise 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, yanında çok sayıda zırhlı araç, özel kuvvetler ve jandarma birliği ile adliye binasına geldi. Korgeneral Yılmaz ile birlikte gelen zırhlı araçlarından inen Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı 20 asker ile 30 tam teçhizatlı jandarma görevlisi ve korumalar çevreye dağıldı.

Video
Erdoğan’ın Atatürk Havalimanı’na gelişi
OYNAT 00:10:43

Erdoğan’ın Atatürk Havalimanı’na gelişi

Kurgu: Celal Can Vatandaş Yeni Şafak
00:10:43
Darbe girişiminin yaşandığı gece kendisini öldürmek amacıyla gönderilen timden önce davranıp şehirden ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TC-ATA uçağıyla Dalaman’dan İstanbul Atatürk Havalimanı’na geldi. Uçağın inişi sırasında pilot ile kuledeki kontrolörün konuşmaları yaşanan riskin boyutlarını tüm açıklığıyla gösterir nitelikteydi. Erdoğan’ın havalimanına gelişi ve ellerinde bayraklarla binlerce vatandaşın kendisini karşılaması cep telefonlarıyla kaydedildi.
RÖPORTAJ
Cumhurbaşkanı alnından öptü 'Ayağa kalk' dedi
OYNAT 02:13

Cumhurbaşkanı alnından öptü 'Ayağa kalk' dedi

R.Y.K. : Ahmet Onay Röportaj Yapılan Kişi
02:13
FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Atatürk Havalimanı'nda hainler tarafından alçak uçuşlardan sığınacak yer arayan Ahmet Onay başına ceketini sararak VIP’ye girdiği anda yaralandı. Onay, “Yaşımız küçük, darbeyi bilmiyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine ‘Bize eğilmek yakışmaz. Ayağa kalk’ dediğini söyledi.
RÖPORTAJ
'Babamın da benim de kanım helal olsun'
OYNAT 02:02

'Babamın da benim de kanım helal olsun'

R.Y.K. : Muhammed Buğra Bitmez, Kadircan Bitmez, Cihat Bitmez Röportaj Yapılan Kişi
02:02
​FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Atatürk Havalimanı'nda hainlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Zekeriya Bitmez'in üç oğlu da babalarının öğütlediği gibi "Vatan uğruna can vermeye hazırız” dedi.
RÖPORTAJ
Bugün yine olsa yine giderim
OYNAT 00:48

Bugün yine olsa yine giderim

R.Y.K. : Halil İbrahim Koşdaş Röportaj Yapılan Kişi
00:48
FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Atatürk Havalimanı’nda hainlerin açtığı ateş sonucu yaralanan Halil İbrahim Koşdaş, “Bugün yine olsa yine giderim” dedi.
RÖPORTAJ
Darbe olsaydı ekmek değil can derdine düşecektik
OYNAT 02:03

Darbe olsaydı ekmek değil can derdine düşecektik

R.Y.K. : Erdem Aksan Röportaj Yapılan Kişi
02:03
​FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Atatürk Havalimanı'nda kendisini aracına kilitleyerek tankların önüne geçen servis şoförü Erdem Aksan, “Vatandaşlar aşkla ve şevkle kendilerini tanklara karşı siper etti” dedi.
RÖPORTAJ
Halktan başka kimse bu vatana sahip çıkamaz
OYNAT 00:56

Halktan başka kimse bu vatana sahip çıkamaz

R.Y.K. : Serdar Harun Yazıcı Röportaj Yapılan Kişi
00:56
FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Atatürk Havalimanı’nda hainlerin ele geçirdiği tankların altında kalarak yaralanan Serdar Harun Yazıcı, “Ölmekse ölmek Allah için. Bu vatan sahipsiz değil. Halktan başka kimse de bu vatana sahip çıkamaz” dedi.
RÖPORTAJ
Hızır mıydı? Bilmiyorum
OYNAT 02:01

Hızır mıydı? Bilmiyorum

R.Y.K. : Mehmet Şükrü Kıntaş Röportaj Yapılan Kişi
02:01
Mehmet Şükrü Kıntaş FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da Atatürk Havalimanı'na hareket eden tankları, egzoz deliklerini elbiseleriyle FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Atatürk Havalimanı'nda hainlerin elindeki tankların egzoz deliklerini elbiseleriyle doldurarak durduran Mehmet Şükrü Kıntaş, “Tanktan çıkarttığımız hain askerleri vatandaşlar linç etmek istedi ama biz onları polise telim ettik” dedi.
RÖPORTAJ
O gece sanki uçtum
OYNAT 01:38

O gece sanki uçtum

R.Y.K. : Hacı Akkaya Röportaj Yapılan Kişi
01:38
FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Atatürk Havalimanı’ndaki hainleri durdurmak amacıyla, bir bacağı sakat olmasına rağmen 8 kilometre yürüyen Hacı Akkaya O gece için “Dirildim. Ben bazen evden camiye gidemiyorum. O gün sanki uçuyordum" dedi.
RÖPORTAJ
Tankın altına yattı
OYNAT 02:41

Tankın altına yattı

R.Y.K. : Metin Doğan Röportaj Yapılan Kişi
02:41
FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Atatürk Havalimanı'nda tankın önüne yatan Metin Doğan, “İnanıyorum ki bu milletin kadın-erkek her bir ferdi bu hareketi yapacak karakterdedir” dedi.
RÖPORTAJ
Tankın altından sağ çıktı
OYNAT 01:33

Tankın altından sağ çıktı

R.Y.K. : Vasfi Yılmaz Röportaj Yapılan Kişi
01:33
FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Atatürk Havalimanı’nda tankın altıda kalan ve sağ salim kurtulan Vasfi Yılmaz, “Bu vatana hiçbir şey olmaz. Bu vatanı şehitlerimizden aldık evlatlarımıza bırakacağız” dedi.
RÖPORTAJ
Türkiye’yi uçurumun kenarından ilahi bir el çekti
OYNAT 01:17

Türkiye’yi uçurumun kenarından ilahi bir el çekti

R.Y.K. : Danyal Şimşek Röportaj Yapılan Kişi
01:17
FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Atatürk Havalimanı'nda hainlerin elindeki tankların egzoz deliklerini elbiseleriyle doldurarak durduran Danyal Şimşek, “Uçurumdan düşmüşüz ve ilahi bir el bizi tutmuş gibi hissettik orada” dedi.
Video
Darbeciler Diyarbakır adliye binasına zırhlı araçlarla girdiler
OYNAT 00:00:59

Darbeciler Diyarbakır adliye binasına zırhlı araçlarla girdiler

Kurgu: Elif Dilan Ozğan Yeni Şafak
00:00:59
7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, yanında çok sayıda zırhlı araç, özel kuvvetler ve jandarma birliği ile adliye binasına geldi. Darbeci Korgeneral Yılmaz ile birlikte gelen zırhlı araçlarından inen Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı 20 asker ile 30 tam teçhizatlı jandarma görevlisi ve korumalar çevreye dağıldı.
GÖRÜŞLERİNİZ Tartışmaya katılın, bu bölüm ile ilgili yorumlarınızı ve fikrinizi belirtebilirsiniz