|

YSK sandık sonuçları sorgulama

YSK sandık sonuçları sorgulama ekranına haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz. 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve genel seçim sonuçları belli olmaya başladı. İl, ilçe, mahalle ve sandığa göre seçim sonuçlarına YSK sandık sonuçları sorgulama işlemiyle öğrenebilirsiniz.

Yeni Şafak
11:34 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 19:44 - 24/06/2018 Pazar
Diğer
İşte YSK sandık sonuçları sorgulama sayfası...
İşte YSK sandık sonuçları sorgulama sayfası...

YSK sandık sonuçları sorgulama ekranına haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz. AK Parti ve MHP'nin kurduğu cumhur ittifakı ile CHP, Saadet Partisi ve İP'nin kurduğu millet ittifakı 24 Haziran 2018 seçimlerinde yarışacak. İşte YSK sandık sonuçları sorgulama sayfası...

AK PARTİ'NİN ADAYI ERDOĞAN

AK Parti ise 30 Mart’ta CHP ve MHP’nin bazı il ve ilçelerde ortak aday göstermesinden ve daha öncesinde Erdoğan karşıtlığı üzerinden söylem birliği oluşturmasından “çatı aday” konusunda zaten hazırlıklıydı. Erdoğan, uzun bir bekleme sürecinden sonra, takvimi sonuna kadar işletilerek 1 Temmuz günü Ankara’da partinin tüm yetkili organlarının davet edildiği geniş katılımlı bir toplantıda AK Parti’nin adayı olarak açıklandı.

2019’DA BAŞBAKANLIK OLMAYACAK

En önemli başlıklar arasında ‘Başbakanlık’ ifadesinin yasalardan çıkartılması ve Meclis İç Tüzüğü çalışmaları olacak. Başbakanlık 2019 itibari ile olmayacağı için önce yasalardaki ifadelerden çıkartılacak ardından Meclis’teki oturma düzeni ve makamlardan kaldırılacak. Ayrıca çalışmalar kapsamında bazı komisyonlar lağvedilerek yerine yeni sistem ile uyumlu komisyonlar kurulacak.

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ ONAYLANACAK

2014 yılında yapılan tarihi seçimden yaklaşık dört yıl sonra 24 Haziran Pazar günü yapılacak seçimlerde Türkiye geleceğini oylayacak. Bu seçimle 16 Nisan referandumu ile kabul edilen anayasa değişiklikleriyle getirilen “Cumhurbaşkanlığı Sistemine” geçiş tamamlanmış olacak. 24 Haziran seçimlerini diğer seçimlerden farklılaştıran diğer bir unsur ise “ittifak yasası” olarak da bilinen kanun değişikliği de ilk kez bu seçimde uygulamaya girecek. Bu düzenleme ile seçimde ittifak kuran partiler, yüzde 10’luk seçim barajından da muaf olacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 17 Nisan’daki grup toplantısında erken seçim çağrısı ile siyasetin gündemi bir anda değişti. Bahçeli, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin 26 Ağustos’ta yapılması gerektiğini dile getirdi.

Bahçeli’nin açıklamalarının ardından ilk açıklama CHP’den geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Bülent Tezcan, Bahçeli’nin erken seçim çağrısıyla ilgili, “CHP olarak varız” açıklamasını yaptı.

Hükümet adına ise ilk açıklamayı Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ yaptı. Bozdağ, "Konu, partinin yetkili organlarında değerlendirilir ve bir açıklama yapılır” ifadelerini kullandı.

BAŞBAKANLIK İFADESİ KALKACAK

Uyum yasalarını çalışacak komisyonun önündeki en önemli maddelerden biri Başbakanlık makamını ilgilendiren yasalar olacak. 2019'da başbakanlık sistemi kalkacağı için yasalardaki başbakanlık ifadesinin kaldırılması için gerekli mevzuat hazırlanacak.

SEÇİM YASAĞI KALKTI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimine ilişkin yayın yasağının saat 18.45 itibarıyla kalkacağını bildirdi. YSK, oy verme işleminin tüm seçim çevrelerinde sona erdiğinin anlaşılması üzerine, Anayasa ve seçim yasalarının verdiği yetkiye dayanarak, yayın yasağı süresinin saat 21.00'den 18.45'e çekilmesini uygun buldu. Bu nedenle seçim sonuçları, basın ve yayın kuruluşlarınca saat 18.45'ten itibaren yayınlanabilecek.


YSK sandık sonuçları sorgulama ekranına haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz. 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve genel seçim sonuçları belli olmaya başladı. İl, ilçe, mahalle ve sandığa göre seçim sonuçlarına YSK sandık sonuçları sorgulama işlemiyle öğrenebilirsiniz.


#Genel seçim
#seçim sonuçları
#24 haziran seçimleri
#cumhurbaşkanlığı seçimleri
#genel seçimler
#2018 seçim
#ysk
#ysk sandık sonuçları
#ysk sonuç sorgulama
#ysk sorgulama
#sandık sorgulama
6 yıl önce