|
Bir doğruya 3 puan
Karadeniz seferinden 6 puan çıkaran, ligde liderliği alan Beşiktaş, moralli bir şekilde çıktı Antalyaspor karşısına... Hafta içinde lider takımı kalabalık bir coşkuyla karşılamak için seferber olan taraftarından tutun, camianın her kesimi dünkü maçta galibiyete şartlanmıştı. Karşılaşma başladığında ve şöyle 15-20 dakikalık bölümde takımları tarttığımızda galibiyetin pek de uzak olmadığı, sahada birkaç doğru işle 3 puanın gelebileceği kanısına vardık. İlki defansta basit oynamak, ikincisi Antalyaspor orta koridorunu Oğuzhan ile sürekli kurcalamak.

Trabzonspor derbisinde zorunluluktan stoper oynayan Necip, Alexis'i kesecek kadar güven verse de Marcelo ile birlikte göbekte oluşu bir riskti. Ancak kendisine duyulan görevi bir kez daha boşa çıkarmadı. Marcelo ve o basit oyunu tercih edince rakip yarı alanda sürekli aranan Eto'o boşları toplayamadı.


Beşiktaş'ı gole götürecek ayaklardan Oğuzhan'ı dün sahadan çek çıkar, takımın verimi yarı yarıya düşerdi tartışmasız. Sürekli rol üstleniyor, gol de bireysel çabası ve yeteneğinin ürünü.


Antalyaspor'a her baskı kurduğunda topu kazanma da zorluk çekmeyen Beşiktaş attığı gol dışında çok fazla organize atak izletmese de maça hükmeden taraftı. Antalyaspor, ikinci yarı başında Beşiktaş'ın çalınmayan penaltısının oluşturduğu anlık gaflette biraz kıpırdanabildi ama nafile. Bir önceki Trabzonspor maçında olduğu gibi dün de bariz elle müdahaleyle Beşiktaş'ın penaltısı güme gitti.


Sürekli kanatlardan Antalyaspor kalesini yoklayan Beşiktaş, asıl tehlikeyi orta kulvarı kullandıkça bulabildi. Gol dışında Gomez'in karşı karşıya değerlendiremediği net pozisyon mesela. Oğuzhan yorgunluk belirtileri gösterince doğal olarak kenara geldi. Son bölümde Antalyaspor'u oynatmama adına önde prese daha çok başvuran Beşiktaş, rakibe neredeyse yarım pozisyon bile vermeden tek golle kazandı.


Fenerbahçe'nin zorlu G.Saray derbisi öncesinde galip gelmek önemliydi. Şimdi F.Bahçe'nin en azından kaybetmeme gibi bir kontenjanı da olmayacak.



#Beşiktaş
#Antalyaspor
#Trabzonspor
8 yıl önce
Bir doğruya 3 puan
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti