|
Maçın döndüğü an...

Maç ortada ve dengeli gidiyordu. Her an durum bir takımın lehine dönebilirdi. İşte o an, Alpay''ın 29. dakikada kırmızı kart gördüğü an geldi ve takımımız 10 kişi kalınca da ibre bir anda Portekiz''den yana döndü.

Zaten birden daha organize oynayan bir ekipti. Burada hakemin kırmızı kart kararından ziyade Alpay gibi tecrübeli bir oyuncunun böylesine bir davranışta bulunarak takımını 10 kişi bırakmaması gerekiyordu. Alpay nedense çok duygusal davranıyor ve kendisi ile birlikte takımı da yakıyor.

Bir gol yememize rağmen ilk yarıda oyundan kopmamıştık. Kazandığımız penaltıyı gole çevirebilseydik, belki ikinci yarıda durumu idare edebilirdik. Ancak sahadaki iki takımdan galibiyete daha yakın oynayan takım Portekizdi ve nitekim de öyle oldu.

Zaten ikinci yarıda yediğimiz ikinci golden sonra oynudan iyice koptuk.

Önemli eksiklerimizden biri hücumda zamanında çoğalamamak. Çoğu zaman ileride Hakan Şükür''ü yalnız bıraktık. Defans kurgumuz iyi olmasına rağmen orta alan ve forvette problemlerimiz var. Bu ufak-tefek hataları giderirsek ileride mutlaka çok daha büyük başarılara imza atabiliriz.

Burada Milli Takım''ı eleştirmek istemiyorum. Çünkü çeyrek finale gelmek de bizim için büyük bir başarıdır. EURO-2000''de Ay-Yıldızlı futbolcularımız hem önemli bir tecrübe hem de güven kazanmış oldu.

24 yıl önce
Maçın döndüğü an...
‘Batı’nın İslam düşmanlığı’nın kısa bir arkeolojisi
Saat yönünde akmak
Üniversite idari personelinin özlük haklarına ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri
Seçimlerde aday olacak memurların bilmesi gereken pratik bilgiler
Ne olacak bu anne babaların hali?