|
Denizlispor ağrı kesti...
Belki de, Fenerbahçe tarihinin en önemli Denizlispor maçıydı...Dışarıdaki Denizli, mağlup edilip üç puan alınmazsa, içerideki Denizli'nin kader çizgisi değişebilecekti.

İçerideki Denizli dediğimiz, tabii ki Mustafa Denizli, Avrupa kupalarında ve ligde başaşağı giden Fenerbahçe'de dünkü Denizlispor galibiyeti olabilecek muhtemel hadiseleri Fenerbahçe adına önledi.

Ligde kendi sahasında maç kazanma serisini Denizlispor maçında da sürdüren Fenerbahçe'nin dün gece aldığı üç puan sadece mevcut olan sancıları kesti. Hastalığı apacık belli olan Fenerbahçe'nin bu ağrıları dinerken, yine bazı arazlarının henüz bitmediği apaçık ortaya çıktı. Dün akşamki Sarı-Lacivertli takımda en akıllı iş uzun zamandır forma giyemeyen Andersson'un ilk onbirde sahaya çıkartılmasıydı. Rakip cezaalanında uzun boyu ile etkili olmaya çalışan İsveçli futbolcunun Fenerbahçe'ye yararı büyük oldu. En azından hava hakimiyeti Denizlispor ceza alanında Fenerbahçe'nin eline geçmişti. Ayrıca Andersson'a yapışıp kalan El Saka ve Tolunay Denizlispor adına ne oyuna girebildi ne de hücuma çıkabildi. Kendi işini yaparken, Denizlisporlular'ı da kendi yarı sahasında hapseden Andersson'un her zaman ilk onbirde yer alması zorunluluğu ortaya çıktı.

Fenerbahçe'de Denizlispor galibiyeti sancı kesti dedik. Oyundaki futbol anlayışı 90 dakikanın genel görünümünde hiç de pozitif değildi. Bu Fenerbahçe, Denizlispor maçını kazanırken, geçen yılın şampiyonu ve de bu yılın şampiyon adayı gibi hiç mi hiç oynamadı. Oyun düzeni bozuk, Sarı-Lacivertli formayı giyen futbolcuların çoğu ondan bozuk. Böyle bir takımın Denizlispor karşısında sıradan bir futbolun üstüne çıkması zaten çok zordu. İşin genelinde Denizlispor da Fenerbahçe gibi etkisiz, dar alana sıkışan futbolun negatiflerini pozitiften daha çok sergileyen görünümündeydi.

Fenerbahçe'nin son 15 dakikası zor mu, zordu. Dünkü Andersson'un oyundan alınışıyla orta sahayı geçip Fenerbahçe yarı alanına giren Tolunay'ın harekete geçirdiği Denizlispor, attığı tek golden sonra beraberliği de kaçıran taraf oldu.
#Denizlispor
#Fenerbahçe
23 yıl önce
Denizlispor ağrı kesti...
Başkanlık seçimi, FED ve dolar üçgeninde Türkiye ekonomisi
Orantısız güven
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar