|
"İrtica" operasyonu II

İşte adına "Hızbullah operasyonu" denen şeyle yapılmak istenen şey, Türkiye''nin ne denli vahşî ve ürkütücü bir "irtica" tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu kanıtlama çabası.

Önceki yazıda, "Hizbullah operasyonu" olarak adlandırılan şeyin, gerçekte dış patentli olduğunu ve kimi küresel güçlerin bu operasyonda bir taşla birkaç kuş birden vurmayı amaçladıklarını çeşitli açılardan tartışmaya ve kanıtlamaya çalışmıştım.

Operasyonun kısa vadeli/mikro düzeydeki hedefinin, Türkiye''nin bugünü ve geleceğine ilişkin köklü projeleri olan kimi küresel güçlerin PKK''yı aklamaya; PKK''nın faaliyetlerini "askeri" alandan siyasal alana çekmeye çalışmak olduğunu söylemiştim.

Ancak operasyonun asıl amacı, bugüne kadar bir türlü şiddete bulaştığı kanıtlanamayan sözümona "irtica tehlikesi"nin ne denli ciddî ve ürkütücü bir tehlike olduğunu kanıtlamak.

Bugüne kadar, Türkiye''de birinci tehdit ve tehlike olarak ilan edilen "irtica"nın, gerçekten ürkütücü bir tehdit ve tehlike olduğunu kanıtlayacak bir olay vuku bulmamıştı. Sözgelişi onca çabaya ve kışkırtmaya rağmen "irtica" denen o hayali tehlike, bugüne dek tek bir kişinin burnunu bile kanatmamıştı. Dolayısıyla toplum, tek bir insanın burnunu bile kanatmayan "şey"in nasıl olup da ülkeyi, ülkenin geleceğini tehdit eden en öncelikli tehlike olarak lanse edilebildiğine bir türlü anlam veremiyordu.

İşte adına "Hızbullah operasyonu" denen şeyle yapılmak istenen şey, Türkiye''nin ne denli vahşî ve ürkütücü bir "irtica" tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu kanıtlama çabası.

Adeta bir yerden verilen "işaretle" hareket eden televizyonlardaki haberlere, gazetelerdeki yazı ve yorumlara bakıldığında bu gerçeği görebilmek hiç de zor değil.

İki haftadır kartel medyası koro halinde aynen şu şarkıyı söylemiyor mu: "İrticanın PKK''den bile tehlikeli ve vahşi olduğu kanıtlandı(!)" Dolayısıyla "İrtica''nın üniversitelerdeki, diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki son kalıntıları da temizlenmeli(!)" Artık irticanın kökünün kurutulmasının zamanı çoktan geldi.

Oysa asıl zamanı gelen şey, "Elitlerimizin, Türkiye''nin sahip olduğu büyük potansiyelin küresel kimi güçler tarafından kuvveden fiile geçirilmesinin engellendiğini görmeleridir."

24 yıl önce
"İrtica" operasyonu II
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı