|
Kır zincirlerini Anadolu

Asırlardan beri imparatorlukların ve tarihin merkezi, kurtuluş savaşının başlangıç noktası olan Anadolu; İstanbul''u ve ülkenin birçok noktasını besleyen ana damar olmasına rağmen, iyi niyeti, hoşgörüsü, cesareti ve dostluğu ihanete uğradı.

Bazı siyasetçi ve spor adamları Anadolu''yu yıllarca aldattı..

Ekonomi, siyaset, kültür spor vb. tüm alanlarda, bilerek ve isteyerek geri bırakıldı Anadolu.

Spor alanında Trabzonspor tüm tahditleri ve tehditleri yerle bir ederek lig şampiyonluğunu tam 6 kez Anadolu''ya taşımayı başardı.

Sonrasında bilinçli ve planlı bir çalışma ile Trabzonspor''un önü de arkası da kesildi.

Şenol Güneş zamanında ''hile ile'' elinden alınan şampiyonluk sonrası, yaşanan travma bir daha ne Trabzon''un ne de diğer hiçbir Anadolu takımının hafızasından silinebildi. Aynı yöntem diğer takımlara da uygulandı. Hatta Beşiktaş''ın “şerefli ikincilikleri” de, 11 puan önde götürdüğü lig yarışında havlu atması da lig tarihimizin enteresan ve aydınlatılması gereken olaylar galerisindeki yerlerini aldı.

Anadolu''dan şampiyonluğa oynayan, iddialı bir takım oluşturulabilmek için, Bülent Uygun ve gözü kara ekibinin kurtuluş savaşının simge şehirlerinden birisi Sivas''a gelmesi beklendi.

Bülent Uygun ve ekibi, her alanda; adamlık, insanlık, dürüstlük, akıllı olma, akılcı politikalar uygulama gibi, olmazsa olmazlarda herkese ders vererek, tarihe not düştüler.

Bu aşamada, şapka çıkartılması gereken bir başarı öyküsünün illegal ite ile önünün kesilmemesi Anadolu''nun en büyük temennisidir. Ve Anadolu''nun ekseriyeti Sivas''ın şampiyonluğunu beklemekte desteklemektedir.

Yeşil çimler üzerinde olsun bitsin her şey...

Bu yıl saha sonuçları üzerinde hakem ve dış faktörlerin nispeten daha az olduğu bir lig sezonu yaşanmaya devam ediyor, sonuç ortada...

Sivas''tan sonra başta Kayseri, Gaziantep, Konya, Ankara, Bursa, hatta Antalya ve Eskişehirspor''un, doğru yapılanma ile önümüzdeki yıllarda şampiyonluğu Anadolu''ya taşıma kapasitesi olan iller olduğunu düşünüyorum.

Beşiktaş''ı da birçok özelliği nedeniyle Anadolu takımlarının yanına koyuyorum. O da çoğu kere Anadolu takımlarının yaşadıklarını yaşadı.

Bu aşamadan sonra şampiyon kim olursa olsun, ama sürece leke ve şaibe sürülmesin. En çok kim hak ediyorsa o şampiyon olsun.

Son sözüm de sevgili Bülent Uygun''a “Hocam siz eylemlerinizle ve başarılarınızla zaten konuşuyor, konuşuluyorsunuz. Daha fazla bir şey söylemenize gerek yok. Kıskançlıktan çatlayan da, ikiyüzlüler de gereken dersi fazlasıyla aldı.”

Anadolu''ya ait en güzel türkülerden birinin altına imza atan sevgili dostum Uğur Işılak şöyle sesleniyor Anadolu''ya...

Haydi Anadolu,

Yol kardeşlik yolu

Şahlansın ne varsa

Edirne''den Kars''a

Haydi, Anadolu, Kalk, kalk...

Dönersen kendine...

Gün senindir yine ..

Dönüp tarihine bak...

Gel gayrı, gül gayrı

olmasın ayrı, gayrı

Haydi Anadolu, yol kardeşlik yolu...

Haydi Anadolu, Kalk, kalk...

15 yıl önce
Kır zincirlerini Anadolu
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak
Târihin doğru yerinde durmak