|
Teşekkürler Fenerbahçe tebrikler Galatasaray

3 Temmuz''da başlayan şike soruşturmasında kamusala olarak tek aktörün ve bu anlamda da "mağdur"un Fenerbahçe olması tesadüf değil. Şike operasyonu bilinçli ama sonu iyi hesap edilemeyen bir operasyon oldu. Bu operasyonu boşa çıkaran ise Fenerbahçe''nin vefalı taraftarı oldu. Operasyonu yapanların hedefi önce Fenerbahçe''yi sonra TFF''yi ele geçirmek istediler. Soruşturma ve dava, bunu perdelemek için kullanıldı.

Türk futbolunun temizlenmesi ve Yeni Türkiye''ye uyumlu hale getirilmesi bir zorunluluk ve bu zorunluluk orta yerde hala duruyor. Ama 3 Temmuz''dan sonra yaşananları, hedefin bu olmadığını gösterdi. Yaratılan "Anti-Fener" havası hedefin başka olduğunu gösterdi. Sadece futbolda değil, siyasette yaşananlar da bunu gösterdi.

3 Temmuz''da başlayan süreçte şüphesiz en büyük zararı Fenerbahçe gördü. Hem maddi hem de manevi açıdan uğradığı zararı telafi etmek elbette mümkün değil. Ama Fenerbahçe, yönetiminden futbolcusunda, taraftarından derneklerine kadar elbirliği ile bu süreci aştı. Kimsenin beklemediği bir şeyi yaptı Fenerbahçe. Diredi ve kazandı. Eğer Galatasaray ile şampiyonluk, Bursaspor ile de Türkiye Kupası'' finali oynuyorsa bu Fenerbahçe''nin büyüklüğünden, futbolcuların inancından, taraftarın fedakarlığından, yönetimin dik duruşundan kaynaklanıyor.

Ama şüphesiz en büyük teşekkürü Fenerbahçeli futbolculara etmemiz gerekiyor. Bir sezon boyunca her an ligden düşürülme tehdidine rağmen bugün iki kupanın ucundan tuttukları için. Tabi bir de taraftara "Kocaman" teşekkür etmeliyiz. Aralarında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğum bu taraftarlar her şeye rağmen yılmadı, her yer ve zamanda takımı desteklediler.

Türk futbolu temizlenmiş değil. Kirler olduğu yerde duruyor. Ama Fenerbahçe o kirden uzak olduğunu başardıklarıyla kanıtlamıştır. Fenerbahçe 3 Temmuz''dan bu yana başardıklarıyla kendini temize çıkarmıştır.

Sonuç ne olursa olsun, bu takım bu yılın şampiyonudur. Çünkü sezon başından bu yana yaşanan tüm zorluğa rağmen burada olmak bile bir şampiyonluktur.

Teşekkürler tüm Fenerbahçeli futbolcular.

Teşekkürler büyük Fenerbahçe''nin büyük taraftarı, 12 numarası.

Ve Galatasaray''ı tebrik etmek boynumuzun borcu.

12 yıl önce
Teşekkürler Fenerbahçe tebrikler Galatasaray
Gurbette Ramazan… Reis ne demek istedi? Yeni bir AK Parti şart…
Memnuniyetle müşahede edilmiştir ki...
Türkçe ezan tartışmalarına “hoparlörlü” bir katkı...
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor