|
Fakir ama gururlu

Çok bilen ve aşırı bilgili olduğumuzdan artık sadece futbol sahasının içerisi bizlere yetmiyor. Futbol sahada oynanıyor ama yorumlar maç bittikten sonra yapılıyor.

Cuma, Cumartesi ve pazar günleri klasik futbol alimleri TV'lerin spor programlarındaki yerlerini alırlar başlarlar goldü, değildi, sarı karttı, kırmızıydı, bastı, basmadı derken pazartesi günü aklı birazcık daha başında olan alimler sahneye çıkarlar. Salı ve çarşamba günleri planlı programlı ve konuklu deli futbol alimlerine sıra gelir. Bunlar randevulu ve kurgulu çalışırlar. Mutlaka bomba haberler yaparlar. Perşembe, cuma günü ve geçtiğimiz haftanın diğer günleri muhteşem twitter ve facebook camiası %100 Türk Malı olan ahali kozlarını paylaşmaya başlarlar. TT'ler falan filan derken saha içinde kalması gereken her şey didik didik ediliverir.

Sosyal medyayı en çok kullanan ülkelerin içerisindeyiz. Bu ne demek aslında çok interaktif ve her konu ile ilgili fikri olan bir milletiz demek. Arjantin, Brezilya gibi ülkeler bizim önümüzdeler. Bu ülkelere bakınca ortak değerlerimizden birinin de futbol olduğunu söylemek aslında yanlış olmaz. Bal gibi doğru bir tespit yaptığımız aşikar.

Reyting denen canavar ve Sosyal Medya halkımızı esir almıştır. Ey ahali maç stadyumda izlenir efsanesi bitmiştir. Maç TV'de izlenir efsanesi onun yerini çoktan almıştır. Milyon dolarların havalarda uçuştuğu maç yayınları olmasa bu düzen nasıl döner değil mi?

Futbol Endüstrisi yalan yanlış ve sistemsiz büyüyünce, dönen paralar büyük olunca, dönen dolaplar da büyük olmaya başlamıştır. Yani bu yorgan açıkta kalan yerlerimize kısa gelmiştir. Kulüp Başkanları ve Kulüpler Birliği bu düzeni yürütmeyi becerememiştir. Sistem oluşmamıştır. Bomba elimizde patlamıştır…

Fakir Ama Gururlu

Parayı veren düdüğü çalar atasözü gerçek olarak karşımızda. Parası olmayan halkımız evinde maç izleyemiyor. Kahvelere ve bu tip yerlere gitmek zorunda bırakılıyor. Futbolu gönülden seven insanlarımız bu duruma kahır ediyorlar.

Maçları radyodan dinleyin canım!

Ama kimsenin fakir fukarayı duyacak ne zamanı ne de ilgisi var!

Bazıları için her şey para para para…

#Spor
#Futbol
#Reyting
7 yıl önce
Fakir ama gururlu
Fenerbahçeli Sow’u hangi ‘hocaefendi’ yetiştirdi?
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!