|
Ezberi bozmak kime düştü?

“CATS” müzikalini bilir misiniz? Müzikaller, tiyatrolar ve sanat şehri Londra''da aralıksız 15 sene civarında oynadı. Hep aynı oyun! Hep aynı başlangıç! Hep aynı sonuç! Kalitesinden asla ödün vermeden ömür boyu sürecek bir oyun hep sahnelendi! Ama insanlar ne olursa olsun tekrar tekrar hayranlıkla seyretmekten bıkmadı.

İşte Fenerbahçe Ülker – Efes Pilsen maçları aynen “CATS” müzikaline benzedi. Yıllar sıraya girdi. Zaman zaman bazı oyuncular değişse de, hep aynı başladı, aynı devam etti, heyecan hep dorukta oldu, Türkiye bu oyuna kitlendi. Avrupa bile bu heyecanlı sahnelenen oyunların sonucunu bekler oldu. Sadece sonuçlar, evet sadece sonuçlar “CATS” ötesi oldu. Hep sonuçlar değişken oldu. Zaman diğerini bir gün öne çıkarırken, diğerini arkaya iteledi, diğer maç ya da maçların sonunda tam tersi olabildi! Yani her zaman her an “birileri ezberi bozar oldu.”

Hele bu maç durum 2-1 ve ev sahibi Fener kozunu en iyi şekilde oynamak istiyor. İnanılmaz sert ve süratli oynamaya çalışıyor. Ancak Efes “Bu iş burada bitmez” diyerek inanılmaz saldırdı. İlk yarı Efes''te Nachbar ona duyduğum hayranlığa karşı çok ayıp etti. Şut seçimleri yanlış, savunmada camdan adam gibi oynadı. Shumpert kendinden önce formasının omzuna bir sürü akıllı ve isabetli şutu gururu ile iliştirdi. Kerem en iyi maçını sergilerken, ikinci yarı Ender''le adeta maçı Fener''e vermek için gerekeni yaptı. Kaya''ya ne oldu? Ortalıkta var ama yok!

Kanarya cephesi: Ukic geçen maçı son saniyede alsa da, son maçlarda hazan yaprakları gibi dökülüyor. Kinsey ikinci yarı coştu. Semih-Vidmar-Oğuz iyi oynamak için inanılmaz bir saldırı içinde. Uzunlar pas hasreti çeker oldu!

Son senelerin en güzel ve heyecanlı maçını izledik. Hele 42-57 Efes önde iken Fener''in amansız presi karşısında Efes bocalayınca Preldzic, Ömer, Vidmar ile coştu, Greer, Ukic kritik sayılar attı. Efes bol top kaybı ile coşkuyu artırdı! Son çeyrek 2.51''de 23-10 luk seri ile Fener öne geçti. 17 sayı geriden gelip maçta öne geçmek kolay değil. Böyle bir teslimiyet Efes''in yıldız geçinen oyuncularına hiç yakışmadı! Ama “EZBERİ BOZMAYA” karar veren Fenerbahçe son dakikalarda “ŞAMPİYONLUK PROVASI YAPTI.”

14 yıl önce
Ezberi bozmak kime düştü?
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti