|
Vedâ yazısı

Aralıksız on buçuk yıl süren haftalık yazı serüveninden sonra, bu satırlarla Yeni Şafak''a vedâ ediyorum.

Gazetede yazmaya başladığımda, doğrusu bu kadar uzun süreli bir yazı ritmimin olabileceğini tahmin etmemiştim. O bakımdan, geriye dönüp baktığımda, şaşırmadan edemiyorum.

Biz ölümlüler, dünya hayatında, başlayan her şeyin bir sonu olduğunu biliyoruz. Ben de bu bağlamda,Yeni Şafak''taki yazı hayatımın ''doğal ömrü''nü tamamladığını düşündüğümden, “Kısmet buraya kadarmış” diyerek son noktayı koymanın en uygun yol olduğuna karar verdim.

Hayırlısı olsun..

Her vedâ, doğası gereği hüzün vericidir; “Vedâ yazısı” yazmak da.. Esasen, her an ''büyük vedâ''nın kıyısında gezinen biz insanlar için, yaşanan bu ve benzeri ölçekteki her ''vedâ'', dünya hayatının gelip geçiciliğine, hevâ ve heveslerin içi boş birer saplantı, bir kuruntu olduğuna işaret eder ancak.

Öte yandan, Yeni Şafak''tan ayrıldığım için herhangi bir hüzün veya buna sebep olabilecek bir burukluk, bir kırgınlık taşımıyorum. Zira, gazeteyle aramda herhangi bir problem yok; yöneticilerinden yazar ve çalışanlarına pek çok arkadaşım var Yeni Şafak''ta. Ayrılışım, son derece şahsî bir tasarruf..

Geçen süre içinde, pek çok gazete yazarının yaşadığı kaçınılmaz kaderi ben de yaşadım: Yüzünü hiç görmediğim yeni okurlar ve dolayısıyla yeni dostluklar kazandığım gibi, yeni hasımlarla veya büyüyen hasımlıklarla da karşı karşıya kaldım; olağandır! Ancak, bilinmesini isterim ki; içtenliğimi hiç yitirmedim ve inanmadığım hiçbir yazı yazmadım. O bakımdan, dünden bugüne yazdığım her satırın altına yeniden imza atarım!

Sözü uzatmanın gereği yok..

Artık benim için ''derin sükût'' zamanıdır!

Yeter ki; ''Aşk'' bitmesin!..

Yeni Şafak''a yayın hayatında başarılar diliyorum.

17 years ago
Vedâ yazısı
Güzel günler sana gelmez, sen onlara yürüyeceksin
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!