|
Solun tarihi yeniden yazılsın

Deniz Gezmiş, Mahir Çayan, Mihri Belli, Doğu Perinçek, Mehmet Ali Aybar, Bülent Ecevit, Doğan Avcıoğlu, Cüneyt Arcayürek, Behice Boran, Zekeriya Sertel, Nazım Hikmet, Vedat Türkali, Yılmaz Güney ve İbrahim Kaypakkaya ile ilgili okuduklarımız doğru muydu artık emin değilim.

1960''lar, 70''ler, 80''ler ve 90''larda sola ait yazılı ne varsa kaldırıp çöpe atalım bence...

Hepimizin gözleri önünde cereyan eden olayları pervasızca çarpıtanların, 1960''lı yılların kuytu köşelerinde olan biteni tastamam/objektif aktarmış olduğunu sanmıyorum.

Şanlı zaferlerle dolu ''resmi tarih'' yalanlarına inanmadık. Bundan böyle sahte kahramanlıklarla dolu ''gayri resmi sol tarihi'' okumadan önce birkaç kez düşünelim.

***

Demokrasi mücadelesi verdik diye kabaranların cuntalara gönüllü yazıldıklarını hatırlayalım. Enternasyonal şarkısı söyleyenlerin gerektiğinde kaba ulusalcıya, ırkçı faşiste dönüştüğünü bilelim. En önemlisi de yurtseverlik öyküleri anlatan ''tam bağımsızlıkçı'' yoldaşların emperyalistlerin acentası haline gelebildiğini görelim.

***

Dolmabahçe''deki Başbakanlık Ofisi binlerce kişinin tanıklığıyla ele geçirilmek istendi, 3 bin kişilik bir grup gece yarısı Erdoğan''ın Keçiören''deki evine baskına gitti ve biz haftalarca ''çiçek çocuk'' masalları dinledik.

Geriye gitmeye gerek yok, son birkaç gün içerisinde uydurulanlar yeter...

Sultangazi''de cemevine silahlı baskın oldu.

CHP''li milletvekilleri ve cemevi başkanı bir ağızdan ''Hedef cemevine sığınan Alevilerdir'' dedi. ''Görgü tanıkları'' saldırganların ''Burada Suriyelileri barındıramazsınız'' diye bağırdığını duydu.

Münasebetsiz gerçek ise şu: Alacaklarının peşine düşen 2 kişi cemevinin bekçisine saldırdı.

CHP''li Ensar Öğüt, Cansu Çelik isimli öğrencinin Alevi olduğu için yurttan atıldığına saf saf inanmamızı bekledi. Öğüt, öğrenci ile Meclis''te basın şovu bile yaptı.

***

Hatay''daki gösterilerde, Ahmet Atakan isimli gencin ölümü ise nasıl bir simülasyonda yaşadığımızın kanıtı...

Bir taraftan Ahmet Atakan''ın binadan düşüşünü seyrettik. Diğer taraftan onlarca ''devrimci tanık'' polisin, hemen yanı başlarında bulunan Ahmet''i ''gaz kapsülüyle'' nasıl öldürdüğünü anlattı.

Adli Tıp, daha ilk dakikalarda Ahmet''in yüksek yerden düşerek öldüğünü tespit etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap''ın yeğeni olan Hatay Tabip Odası Başkanı Doktor Selim Matkap ise neye inanmamız gerektiğini açıkladı:

''Atakan''ın vücudunda yüksek bir binanın üzerinden düştüğünü ispatlayan bir bulgu yok. Görgü tanıkları da gaz kapsülü diyor.''

Maksat sokaklar şenlensin.

***

Sağ-sol çatışması olan 1980 öncesini bize ''devrimci mücadele/ülkücü faşist cinayetleri'' kurgusuyla anlatan ''Devrimci Goebbels''ler, 5-10 yıl sonra nasıl bir tarih yazacaklar çok merak ediyorum.

***

Burada tabii ki adil, erdemli, sivil, demokrat ve ''Baasçı geçmiş''in farkında olan solcuları kast etmiyorum. Dahası bu satırları üzülerek, son birkaç aydır gördükleri karşısında afallamış biri olarak yazdığımı söyleyeyim.

11 yıl önce
Solun tarihi yeniden yazılsın
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı