|
Bu nasıl sevgi?!.. Nasıl taraftarlık?!..

Her zaman düşünmüşümdür.. Neden, bir takım, oyuncular veya şöhretle tanışan biri, geçmişten ders almaz ve hayranları tarafından göklere çıkarılıp yere göğe sığdırılamazken, onlara “Bizi seviyorsanız kötü günümüzde de yanımızda olduğunuzu daima hissettirin!.. Gün gelir zirveden düşerken destek olacağınıza tekme vurup yerin dibine sokacaksanız; eksik olsun böyle iyi gün muhabbeti!.. Biz böylesini istemiyoruz!..” demez!..

Geçmişte yaşamadık mı bu örnekleri?.. Bir sezon önce şampiyon olan başka takımların kampları basılıp otobüsleri taşlanmadı mı?.

Dövülen oyuncu olmadı mı?..

Beşiktaş başkanına yumurta atmak, küfretmek ne demek?..

Dün hayatını bu kulübe adayan efsane başkan Süleyman Seba''ya, sonrasında takımı yüzüncü yılında şampiyonluğa taşıyan Serdar Bilgili''ye ve bugün sayın Yıldırım Demirören''e!..

Bu nasıl kulüp sevgisi, bu nasıl taraftarlık?..

Sahada oyuncuları strese sokup adeta ayaklarına pranga vurmanın ne anlamı var?..

Çiçekler sevgi ile yeşerirken siz neden onları soldurma yarışındasınız?!.. Ne yaptığınızın farkında mısınız?..

Bugün, parası ve özellikle yönetmede gösterdikleri üstün başarıları ile kendilerini sadece Türkiye''de değil dünyada kanıtlamış Beşiktaş aşkı ile yoğrulu insanlar var bu ülkede.. Beşiktaş''ı uçurup dünya kulübü yapacak insanlar!..

Ama başkanlara yapılanlardan sonra hakaret ve küfür yememek için göreve talip olmak bir yana adını bile işitmekten kaçınıyorlar!..

Hele bir tanesi var ki, sizlere tüm samimiyetimle temin ederim, bu yaşananlar olmasa Beşiktaş''ı hayallerinizi süsleyen Avrupa şampiyonluğuna bile taşırdı!.. İstekliydi, arzuluydu her şeyi yapmaya Kartal için!..

Palavra sıktığımı sanmayın sakın!.. Sevgili onursal başkanımız en yakın şahididir bu söylediğimin.. En canlı tanığı!..

Hayallerini yıktınız adamcağızın!.. Büyük bir Beşiktaşlının, hepimizin ortak rüyasını gerçeğe dönüştürme çabasına engel oldunuz!..

Korkarım bu gidişle, sadece bu tip başkanları değil, ehil yönetici ve futbolcuları bile kaçırtarak, Kartal''ı sahipsiz kılacak veya yanlış ellere teslim olmaya mahkum edeceksiniz!..

Aklınızı başınıza toplayın artık!.. Beşiktaş''ın, sizlerin, ÖLDÜREN ve YOK EDEN sevginize değil; onu yeşerten, yücelten ve daima destek olan gerçek sevginize ihtiyacı var!..

Hemen şimdi!..Vakit çok geç olmadan!..

15 yıl önce
Bu nasıl sevgi?!.. Nasıl taraftarlık?!..
‘Def-i mefâsid, celb-i menâfiden evlâdır’
Haftanın ekonomik özeti ve beklentiler
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından