|
Gözdağı türküsü!

Takım listeleri elimize gelene kadar, “şaka” yapılıyor sandık. Çünkü üç gün arayla iki değişik 11''e genelde hazırlık döneminde özel maçlarda tanık olurduk. Doğal olarak bu değişim aklımızı sebze çorbasına döndürdü. Yanıtı aranan soru şunlardı; “Neden tüm oyuncular değişti?” ve buna bağlı olarak bir soru daha; “Bu değişim kimin eseri?”

Önce ilk sorunun yanıtını arayalım. Böyle bir değişim ya rotasyon amacıyla yapılmıştır, ya da bir önceki maçta oynayan oyuculara gözdağı vermek için. Rotasyon olma olasılığı zayıf. Çünkü rotasyonda 4-5 oyuncu değişimi mantıklıdır. İkinci seçenek daha akılcı görünüyor.

“Ya doğru dürüst oynarsanız, ya da kulübede cezaya razı olursunuz.”

Özetle Şükrü Saraçoğlu''nda Aziz Yıldırım''dan alınan bir “gözdağı türküsü” akla daha yakın geliyor. Neden mi?

Çünkü biz bu Zico''nun ne denli statükocu olduğunu geçen sezon boyunca gözlemleme olanağı bulduk. Türkiye Kupası''nın saymazsak, Zico ligde evinin boyasını değiştirdiği sıklıkta bile kadroyu değiştirmedi.

Bu yazdıklarımdan sonra sakın sonuca göre bir yorum yapacağımı sanmayın. Fenerbahçe bu maçı 20-0 da kazansa, son 10 yılın en iyi futbolunu da sergilese düşüncem değişmez.

Bu değişim yanlıştır. Bu durum tespitini yaptıktan sonra gelelim sürpriz 11''in neler yaptığına.

Zico kadroyu değiştirmesine karşın, sistemi değiştirmedi. 4-4-1-1 düzeniyle oynayan Fenerbahçe''de Alex''in forvete destek görevini Ali Bilgin üstlenirken, Semih tek forvet, sağda Kazım, solda Uğur oynadı. Orta alanı Kemal ve Selçuk''la tutmaya çalışan sarı-lacivertli ekibin en büyük avantajı mücadeleci ve dinamik bir takım olmasıydı. Ancak bu kez beceri eksikliği avaz avaz bağırdı.

Ali Bilgin yeni 11''de dikkat çeken çalışkan ve istekli oyuncu olarak görüldü. Semih de klasik oyununu sergiledi. Ancak bir Kemal vardı ki sahada ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Şu kadarını yazayım; Takım arkadaşlarına ne yapacaklarını anlatana kadar kendisinin ne yapması gerektiğini düşünse Fenerbahçe''ye daha faydalı olacaktır. Bu arada attığı golden sonra Fenerbahçe yönetimi pazartesi günü masaya oturup Kemal''le beş yıllık yeni bir imza daha atması şart(!) Çünkü bir Galatasaray maçı oynayıp, 5 yıl kalmıştı, dün geceki gol ona 5 yıl daha kazandırır.

Sonuç Fenerbahçe dün gece bir maceraya yelken açtı. Ancak tekneyi hasarsız karaya yanaştırdı.

17 yıl önce
Gözdağı türküsü!
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler