|
Bu asla veda değil

Tarih 29 Ağustos 2013'tü. Avrupa kupalarından ceza alacağı kesinleşen Beşiktaş, kazansa da UEFA organizasyonlarında yoluna devam edemeyeceğini bildiği Trömsö maçına çıkıyordu. Beşiktaş taraftarı da durumun farkındaydı. En azından aldığı 1 yıllık cezayı o sezon çekmek isteyen Beşiktaş, Olimpiyat Stadı'nda 70 bin taraftarının önünde oynadı maçını. Siyah-beyazlılar rakibini eledi ancak yoluna devam edemedi. Avrupa'ya veda edeceğini bildiği halde o gün o stada gelen 70 bin Beşiktaş taraftarı, sonraki yıllardaki Avrupa yürüyüşüne inanmıştı. Yoksa Olimpiyat Stadı'nda Trömsö gibi bir rakibe karşı ön eleme maçında 70 bine oynamak neyin nesiydi?

Bir sonraki sezon Slaven Biliç yönetimindeki Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu lider tamamladı. Sonra Liverpool'u eleyerek sonraki turda veda etti Avrupa'ya.

Şenol Güneş'li sezonların başladığı 2015-2016 sezonunda aslında destansı bir Avrupa macerası yaşanabilirdi. Çok iyi kadroya sahip olan Kartal, namağlup çıktığı son grup maçında bireysel hatalardan Avrupa macerasına veda etti.

Ama lig şampiyonluğu, Avrupa macerası ile birlikte anlamını arttırıyordu. 2016-2017 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde oynayan Beşiktaş; Napoli, Benfica, Dinamo Kiev'li grupta son maça namağlup girdi yine. Malum maçta yaşananlar, UEFA Avrupa Ligi'ne yönlendirdi Beşiktaş'ı. Orada İsrail ve Yunanistan şampiyonlarını saf dışı bırakan Kartal, Lyon'u evinde yendi yenmesine de penaltılarla çeyrek finalde hazin bir şekilde veda etti kupaya. Ama çıta her yıl daha yukarı çıkıyordu. Ve bu sezon... Beşiktaş, Türk futbol tarihinin rekorunu kırarak Şampiyonlar Ligi'nde grubunu namağlup lider tamamlayarak 14 puan topladı. Çıta yine yukarı çıkmıştı. Tabi kupanın favorilerinden biriyle eşleşmek futbola dair olsa da talihsizlikti. Elendi elenmesine ama Avrupa yürüyüşüne dair acı da olsa bu seviyenin tecrübesini yaşadı. Böyle maçlarda o bölgelerde kontrolsüz geri pas yapmamayı, maç başında 1 kişi eksik kalmaktansa gol yemeyi tercih etmesi gerektiğini öğrendi. Bunların hepsi sonraki yılların Avrupa yürüyüşüne dair öğrenilmişlikler olarak tecrübe defterine yazıldı. Sen bu sezon Avrupa'da bu milletin yüzünü çok güldürdün, Bayern'e elenmişsin çok mu?

Varsın olsun...

Yaşattıkların için teşekkürler Beşiktaş.

#Beşiktaş
#Bayer Münih
6 yıl önce
Bu asla veda değil
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı