|
Üç puan Onyekuru’dan

Aslında Galatasaray için Göztepe maçı geçen haftadan kolaylaşmıştı. İzmir rakibinin iki önemli orta saha oyuncusu bir de kalecisinin cezalı konuma düşmesiyle zaten favori olan Galatasaray’ın zorlanacağını düşünmedi kimse. Geçtiğimiz yıl bol pozisyon verip bol pozisyon bulan, rakip kim olursa olsun bildiğini oynayan bir takımdı Göztepe. Lakin teknik direktör değişikliği ile bu alışkanlık değişmiş. Demem o ki ilk yarım saatte ortaya çıkan Galatasaray kısırlığını biraz da Göztepe’nin akılcı oyununda aramak lazım. Hatta Yasin Öztekin kendisi ile kavga etmese ilk bölümde Göztepe adına skor daha farklı olabilirdi. Galatasaray ilk sahici atağını Nagatomo-Onyekuru ikilisi ile yaptı. Sonra aynı ikili bir daha tehdit etti rakibi. Golün bir kontrataktan gelmesi ise Galatasaray’ın geçen yılki iştahına henüz kavuşmadığı gerçeğini hatırlatır cinsten. Fernando’nun pas zekası Onyekuru’nun estetik vuruşu ev sahibi sarı-kırmızılı takım adına ilk yarının en güzel ve yararlı iki güzel hareketi oldu...

İkinci yarının hemen başında da Göztepe daha etkili ve Galatasaray kontratakla gol arayan görüntü çizince teknik direktör Fatih Terim’den Emre Akbaba hamlesi geldi. Yeni transferin sahaya ayak basar basmaz Galatasaray’ın rakip kaleyi ablukaya alması kayda değer... Öyle ki Emre Akbaba tribünü de oyuna dahil etti.

Skordan bağımsız bu maçta Galatasaray’ı Emre’den önce ve Emre’den sonra diye ayırsak abartmış olmayız. Karşılaşmanın ikinci yarısında, ilk yarıdan daha farklı, daha atak ve istekli bir Göztepe izlesek de bu görüntü skora yansımadı. Ev sahibi sarı-kırmızılı takım, sezon öncesinde Everton’dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Henry Onyekuru’nun usta işi golüyle 3 puanı alırken, yeni sezonda kendi sahasında yaptığı ilk karşılaşmada taraftarına da galibiyetle “Merhaba” demiş oldu.

Sonuç itibariyle son şampiyon Galatasaray, Göztepe karşısında iyi oynamasa da yeni sezonun ilk 2 maçından aldığı galibiyetlerle yine zirve adaylarından biri olduğunu gösterdi.

#Galatasaray
#Göztepe
6 yıl önce
Üç puan Onyekuru’dan
Hilmi başka diyor Yavuz başka…
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…