|
Ne zamana kadar çift ön libero?

Kupa yarı finalinden biri istediğini alıp dönmüş diğeri ise ilk maçta pes etmiş iki takım vardı sahada. Fenerbahçe haftalar ilerledikçe özgüveni artmış, fikstürün zor kısmını büyük ölçüde tamamlamış olarak "kolay maçları" kazanıp rakiplerinin puan kaybını bekleyecekti. Elbette ki bu cümleyi şöyle tamamlamak gerek; "kağıt üstünde”.

Kağıt üstündeki gibi başladı maç. Akhisar pek tehditkar görünmüyor, Fenerbahçe ise acele etmeksizin yavaş yavaş rakip sahaya yerleşiyordu. Derken, Fenerbahçe en iyi olduğu yerden, duran toptan bu kez golü yiyen takım oldu. Golden sonra bir 15 dakika var ki Fenerbahçe sadece oyunu rakip sahaya yığmadı, Akhisarspor'un çıkmasına bile müsade etmedi. Ama golü bulan yine konuk ekip oldu. Fenerbahçe baskısı karşısında ilk ayağa çıkarak geliştirdiği atakla bir duran top, hemen sonrasında ikinci denemesinde de skoru 2-0 yaptı Akhisar... İçeride Akhisar'a karşı bile çift ön libero ile oynamak doğru mu? Kupa maçındaki Mehmet Ekici performansından en azından skor bulana kadar yararlanılmaz mıydı ? Aykut Hoca'nın cevaplaması gereken sorular elbette...

İkinci yarıya yine ilk yarıdaki bölüm gibi baskılı başladı Fenerbahçe ve ideal denebilecek dakikada farkı bire de indirdi. Aatıf'ı sahaya sürüp kanatları daha etkin hale getirme düşüncesi işe yaramış görünüyordu ama Akhisar'ın gole cevabı hemen geldi. Son bölüme girilirken Aykut Kocaman, Mehmet Ekici dahil tüm hamleleri denedi. Akhisarspor ise savunmayı beşleyerek oyunun tek kaleye dönmesinden çekinmeyeceğini ilan etti. Doğal olarak son dakikalar heyecanlı bir tek kaleye döndü. Ama ceza sahasına gelişigüzel ortalar tam da Akhisar savunmasının istediği türdendi. Maçla ilgili cümle kurmak yerine soru sormak gerekli vesselam; Ne zamana kadar çift ön libero hocam?

#Aykut Kocaman
#Fenerbahçe
6 yıl önce
Ne zamana kadar çift ön libero?
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı