|
40 Dakika…

Türk basketbolu dün akşam tarihi günlerinden birine yaşadı. Basketbolda kulüpler düzeyinde Efes, Beşiktaş ve G.Saray kadın basketbol takımından sonra Avrupa'da kupa kazanan 4. takım G.Saray Odeabank oldu.



Maçtan önce G.Saray çalıştırıcısı Ergin Ataman, “Abdi İpekçi'yi çıkılmaz Arena'ya çevirmeliyiz” açıklamasını yapmış ve kupayı müzelerine getireceklerini söylemişti.



Sarı-kırmızılı taraftarlar, salonu tıklım tıklım doldurarak takımlarına ilk düdükten itibaren destek oldular. Abdi İpekçi Spor Salonu arenaya döndü ve Fransızlar çıkamadı!



Galatasaray Odeabank maça öylesine hızlı başladı ki, kaptan Sinan Güler ile birlikte adeta üçlük yağmuru yaşandı ve rakibi karşısında ilk çeyreği 27-16 önde kapadı.



Sinan'ın gerek savunmadaki sertliği gerekse hücuma kattığı çeşitlilikle Galatasaray'ı bir üst seviyeye taşıdı ilk çeyrekte.



Strasbourg, Galatasaray'ı çizginin dışından atmaya zorlayıp Mardy Collins'in sayıları ve ikili oyunlarından yararlanmaya çalıştı. Fransız ekibi, bu taktiği tüm ikinci periyot boyunca uyguladı. Hem Fofana'yı ikili oyunlar sonrası devreye soktu hem de sürekli G.Saray savunmasının dengesini bozdu. Sinan Güler'in oyunda olmadığı anlarda Strasbourg aradaki farkı azaltırken, G.Saray, Curtis Jerrells'ın yaptığı baskı ile son dakikalarda rakibini durdurdu ve devreyi de 43-35 önde geçti.



İkinci yarının başlarında taraftarın verdiği itici güç sarı-kırmızılıların baskısını bir kademe daha yukarı çekti. Campbell'a yaptığı etkili savunmayı aralıksız sürdüren Göksenin üst üste bulduğu iki üçlükle hücumda takımı ateşledi. Savunmayı sertleştiren Strasbourg karşısında temsilcimiz skor bulmakta zorlanırken, acele üçlük denemeleri de sonuçsuz kaldı. G.Saray iyi savunma yaparken, hücumda kolay top kaybetti.



Üçüncü çeyrek sonunda aradaki farkı koruyan temsilcimiz, Eurocup'un MVP'si Errick McCollum'un devreye girmesiyle son çeyreğe müthiş başladı. Temsilcimiz farkı yeniden çift haneli rakamlara çıkardı. McCollum'un attığı sayılar ve Stephane Lasme'ye yaptığı asistler Fransız ekibini adeta dumura uğrattı.


Son bölümde Strasbourg'un Galatasaray ikili oyunlarını durdurmasından sonra, işler sarpa sarmak üzereyken devreye giren Sinan Güler, 2 kritik top çalma ve attığı sayılarla müthiş işler çıkardı.



40 dakika kimse için kolay geçmedi. Hele oyuncular için çok zordu. Oyunun kontrolünü hep elinde tutan sarı-kırmızılılar, rakibiyle arasındaki farkı hep korudu ve mutlu sona ulaştı.



Bir sezon boyunca emek veren G.Saray Odeabank şampiyon olarak kupa hedefine ulaşırken, maçın kilit adamı zor anlarda takımı ateşleyen kaptan Sinan Güler oldu. Maçın adamı Stephane Lasme 16 sayı ve 10 ribaunt yapan oldu belki ama Sinan'ın 14 sayı, 8 ribaunt ve 6 asisti takımı ateşledi.



Dünkü maç bir süre sonra belki unutulacak ama bu başarıyı getiren G.Saraylı basketbolcular o 40 dakikayı hiç unutmayacak.




#Galatasaray
#Eurocup
#Odeabank
8 yıl önce
40 Dakika…
Halep’in intikamı çok acı olacaktır..
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!