|
Tribün anarşisi

Futbolda yine kavga başladı. Erzurum, Denizli, Diyarbakır ve daha bir çok kentte. Dalga dalga yayılıyor tribün anarşisi. Yalnız Türkiye 1.Ligi''nden mi? Hayır, Türkiye 2. ve 3. liglerinde de farklı bir görüntü yok.

Yine insanlar bıçaklanıyor, sahaya yabancı maddeler ve patlayıcılar atılıyor, tribünler parçalanıyor, insanlar kavga ediyor... Kısacası futbol dışında sahalarımızda her şey sergileniyor.

Bu görüntüler gerçekten bu çağda Türkiye''ye yakışmıyor... Sporu spor için yapmak adına yakışmıyor. Fair-Play adına yakışmıyor... Spor tümü ile bir kardeşlik ve centilmenliktir... İnsanları birbirine yakınlaştıran, kardeş haline getiren, dil, din ve ırk ayırımını ortadan kaldıran, ülke sınırlarını aşan bir güzelliktir. Ama siz, bunu anarşiye dönüştürürseniz olmaz. O zaman da sporun hiç bir anlamı kalmaz...

Türkiye''nin çeşitli kentlerinden gelen haberler hiç iç açıcı değil. Bu istenmeyen olayları ortaya çıkaranlar ve körükleyenler, elbette ki, bu ülkenin insanı olamaz... Böyle sapık düşüncelere sahip birine ben "vatandaşım" diyemem... Bu anarşiyi körükleyenler gerçek taraftar, futbolcu, yönetici ve teknik adamlar olmamalı... Bu anarşiyi çıkaranlara o kentin valisi, emniyet müdürü engel olmalıdır.

Bu tip insanlara en ağır cezalar uygulanmalıdır. Aksi halde, bu çirkinlikler sürer gider ve olan da ülkemize ve futbolumuza olur...

24 yıl önce
Tribün anarşisi
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset