|
Yorgun Hırvatlar, hak eden Fransa

Tüm turnuvaya olduğu gibi Dünya Kupası finaline de duran toplar damga vurdu. Düşük tempo ve duran top golleri kupanın finale yansıması oldu. İlk devrede duran top savaşlarından galip çıkan Fransa’ydı. Hırvatistan gollerden sonra artan tempo ve gole yakın oyunu avantaja çevirebilirdi. Ancak her eleme turunu 120 dakika oynayarak finale gelmek onların yorgunluğunu kaçınılmaz kıldı. Oyun karakteri daha hızlı ve enerjiye daha çok bağımlı takım finalin yorgun tarafı Hırvatlar’dı.

Geride olduğu her dakika Hırvatistan’ın işini zorlaştıracaktı, öyle de oldu. Pogba ve Mbappe’nin golleri Hırvatlar ve onları destekleyenlerin umutlarını tüketti. Lloris’in hediyesi bile Modric ve arkadaşlarını hareketlendirmeye yetmedi. Dünya Kupası final motivasyonu da olsa vücut izin vermeyince maça geri dönemiyorsunuz. Zinde bir Hırvatistan 4-2’den sonraki 21 dakikada çok daha etkili bir baskı oluşturup, daha net pozisyonlar bulabilirdi. Motivasyon ve yetenek yeterli olmadı; yorgunluk, Hırvatistan’ın futbol devrimini yapmasına engeldi. Ancak Hırvatlar 98’den sonra kendilerini yine hafızalara kazıdılar. 2018’deki Modric ve arkadaşlarını uzun yıllar sonra da konuşuyor olacağız.

Şampiyon Fransa da kupayı hak ederek kazandı. Genç ve zengin kadrolarının karşılığı bir futbol oynamadılar ama turnuvadaki ortalamasının üstünde oynamayı başardılar. Eleme turlarındaki rakipleri Arjantin, Uruguay ve Belçika’ydı; bu dikenli yolu geçmeyi başardılar. Finalde de mental ve fiziksel olarak rakiplerine göre daha hazırlardı. Fransa’nın genç kadrosu bundan sonraki büyük turnuvalarda da favori olacağını ispatladı. Bu jenerasyon önümüzdeki 10 yıla damga vuracaktır.

#Fransa
#Hırvatistan
6 yıl önce
Yorgun Hırvatlar, hak eden Fransa
Bir şey öğretmeyen iftarlar
DEAŞ İsrail’i kurtarabilir mi?
Mossad’a operasyonda gözden kaçan dört detay
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor