|
Tercihlerin sonucu

İki tarafın eksikleri ve de teknik adam tercihleri hem Trabzonspor'un hem de Fenerbahçe'nin potansiyellerinin altında kalmasına yol açtı. Fenerbahçe'nin özellikle stoper bölgesindeki eksiklikleri sol bek Hasan Ali'yi merkez orta sahaya kadar sürüklemişti. Sezon başından beri hücum yükünü çeken Giuliano'nun yokluğunda, Valbuena'nın sahada olmaması ise anlaşılması zor bir tercihti. Diğer tarafta benzer bir tercih Sosa'nın yedek oturmasıydı. Rıza Hoca, belki Yusuf Yazıcı'ya süreklilik kazandırmak ve onun seviyesini yükseltmek istiyor olabilir ama Yusuf'un son haftalardaki performansı onun sırtına daha ağır yükler yüklüyor. Ayrıca Sosa sezonun kader maçında direkt oynamayacaksa geçtiğimiz günlerde bonservisi neden o kadar para verip de alındı?

Bu tabloda kazanma iddialarını ikinci plana atmış, ikinci devreye saklamış olan iki taraf vardı ilk yarıda. Trabzonspor, gol atma adına ilk ve çoğunlukla tek planı Burak'ın önüne olan atılacak topları atamadı. Fenerbahçe, orta sahada kurduğu baskıyla bordo-mavililerin kafasını kaldırmasına, Burak'ı görmesine izin vermedi. Orta saha oyununda Fenerbahçe üstün olsa da, hücum bölgesinde atak olgunlaştıracak ya da tehlike üretebilecek beceriyi gösteremedi sarı-lacivertliler. Duran toplar Fenerbahçe'nin en büyük silahlarından biri. Dün de tutuk maçta önemli bir anahtar olabilirdi ancak kazanılan duran toplar kötü ortalarla eridi gitti.

İkinci devre oyun daha dengeliydi. Trabzonspor'un görüntüsü Sosa'nın girişiyle daha derli toplu bir hal aldı. Sosa'nın varlığı Abdulkadir'in de oyununu hareketlendirdi. Burak'ın golü de Sosa-Abdulkadir ikilisinin olgunlaştırdığı atak sonucunda geldi. Burak'ın golden hemen sonra kaçırdığı pozisyon ise maçın kırılma anlarıdan biriydi ve bunun bir benzeri geçtiğimiz hafta Konyaspor maçında da yaşanmıştı. Trabzonspor, golü sezon başından bu yana yaptığı en iyi şeyle buldu, Fenerbahçe de buna kendi yoluyla cevap verdi. Kornerler, sarı-lacivertliler için çok büyük bir silah.

Maçın iki devresi iki teknik adamın tercih hatalarını gün gibi ortaya çıkardı. İlk devrede iddiasız iki takımın temposuz orta saha mücadelesi, ikinci devrede heyecanı yüksek bir düello vardı. Sonuç Fenerbahçe adına karlı oldu, sarı-lacivertliler çok zorlu bir deplamanı eksiklerine rağmen kaybetmeden geçti. Trabzonspor ise zirveye yaklaşmak adına büyük bir fırsatı kaçırdı. İki takım adına da daha iyi senaryolar olabilirdi ama teknik adamlar maça ve takımlarına olumsuz etki etti.

#Trabzonspor
#Fenerbahçe
6 yıl önce
Tercihlerin sonucu
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi