|
Sorunun kaynağı hep aynı

Philipp Cocu’nun Malatya deplasmanında yeni tercihleri vardı. Santrforda İslam Slimani, onun arkasında da Mehmet Ekici. Bu değişiklik Cocu’nun maç öncesi söylediği gibi sadece Benfica maçı yorgunluğunun sonucu değildi. Slimani, hücumu hareketlendirmek, arkasındaki oyuncuları rahatlatmak adına doğru bir tercih olacak. Soldado 2012 yılında bambaşka bir oyuncuydu ama bugün Slimami çok daha özellikli bir santrfor.

Mehmet Ekici’nin ise Mehmet Topal-Josef ikilisinin önündeyken bu takımın orta saha hücum bağlantısını ve organizasyonunu tek başına sırtlaması çok zor görünüyor. Ekici’nin Topal, Josef ve Eljif’in rotasyonuna dahil olması onun için de Fenerbahçe için de daha iyi olacaktır.

Sarı-lacivertliler, Cocu’nun denemelerine rağmen hücumda üretkenlik sorununu yine yaşadı. Rakip Yeni Malatyaspor’un geçtiğimiz sezondan bu yana oturmuş olan savunma yapısı bunda etkiliydi. Başka bir dikkat çekici nokta da Fenerbahçe beklerinin kötüden de kötü performanslarıydı. Hasan Ali ve Şener, hücuma katkı sağlayamadıkları gibi geri dönüşlerde de sıkıntı yaşadı. Yeni Malatyaspor’un sıkça denediği ters toplardan kademe ve hamle hatası yaptılar. Ev sahibi ekibin golü de böyle bir pozisyondan geldi.

Fenerbahçe’de değişim olacaksa bunun başlayacapı yer belli. İkisi de çok kaliteli oyuncular ama Mehmet Topal ve Josef’in merkezde beraber oynadığı maçların çoğu sarı-lacivertliler adına kısır geçiyor. Bu durum Josef’in geldiği 2015’ten beri tecrübe edildi. Fenerbahçe’nin öne pası daha çok deneyen, yeri geldiğinde topla mesafe kat edebilen nir 8 numaraya ihtiyacı var. Ekici ve Eljif’ten biri mutlaka merkeze monte edilmeli. Doğru hamle tüm hücum elemanlarının da performansını artıracaktır. Eğer Cocu bunu yapmazsa yıllardır yaşanan sorun çözülemez, kendisi de eski aynı tartışmaların ortasında ve eleştirilerin hedefinde kalır.

#Fenerbahçe
#Yeni Malatyaspor
6 yıl önce
Sorunun kaynağı hep aynı
Sanattan siyasete Madrid
SGK’nın faaliyet raporu acı gerçekleri ortaya çıkardı
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’