|
Son kolay viraj

Yolculuk Karabük olunca Galatasaray'ın deplasman fobisi kendini hissetirmedi. Ev sahibi ekip bu sezonu ocak ayında kapatıp, gelecek sene mücadele edeceği 1. Lig'in hesaplarını ve planlarını yapmaya başladı. Yine de Galatasaray'ın işinin bu kadar kolay olmasını kimse beklemezdi. 18 dakikada 3, 25 dakikada 5 gol ve sonrası biraz fren... Ev sahibi ekip adına can sıkıcı bir sonuç ortaya çıktı, ligin kalanında benzerleri de gelebilir. Ancak Karabükspor yönetiminin seçtiği yol akılcı bir olanı. Ocak ayında transfer çılgınlığına kapılmadan, hatta elindeki yüksek maaşlı futbolcuları elden çıkartarak kulübe paraşüt açtılar. Sırtında şişkin bir kadro yükü ve mali borçla düşenlerin alt liglerdeki umutsuz haline sıkça şahit oluyoruz. Karabükspor'un bugünkü durumuna rağmen gelecek sezon alt ligde yarışmacı kalabileceği yüksek olasılıktır.

Galatasaray'ı, deplasman performansını dünkü Karabükspor maçı üstünden değerlendirmek gerçekçi olmaz. Bu karşılaşma, sarı kırmızılıların deplasmandaki kötü gidişini sonuç adına kağıt üstünde kırmaktan başka bir şey ifade etmez. Ancak bireysel performans olarak Nagatomo'nun katkısı, Gomis'in bitiriciliği, Feghouli hücuma kattığı zenginliğin altı çizilebilir.

Zirveye yakın her takım için sezonun belirleyici kısmı şimdi başlıyor ama Galatasaray için mücadele şu ana kadarkinden daha zor bir hal alıyor. Atiker Konyaspor maçıyla başlayan 7 haftalık seride şampiyonluk yarışındaki 3 rakiple, Trabzonspor'la ve deplasmanda Gençlerbirliği ve Alanyaspor'la karşılaşılacak. Gücü bu dönemde sınanacak olan Galatasaray sezon sonu şampiyon da olabilir dördüncü de... Kapasiteli ancak dar kadronun oyun karakteri ve becerileri belli. Bundan sonra en önemli değişken ilk 11 oyuncularının ve özellikle hücum hattının performansı olacak. Gomis, top kendisine ulaşırsa bir şekilde çerçeveyi buluyor. Rodrigues doğru kullanıdlığı her an zaten fayda sağlıyor. Bu durumda oyunu kuran Selçuk'un, hücum organizasyonunun sahibi Belhanda ve Feghouli'nin grafiği Galatasaray'ın alacağı sonuçlarda belirleyici olacak. Gelecek dönemde Terim ve Galatasaray'ın işini en zorlaştıracak etken isimlerin alternatifsizliği.

#Galatasaray
#Karabükspor
#Süper lig
6 yıl önce
Son kolay viraj
Ak Parti"nin görevi ziyafet sofraları düzmek, Ak Parti düşmanlarının görevi de onları afiyetle yemektir
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir