|
Önemli fırsat kaçtı

Kasımpaşa'nın oyun karakteri maçın başında orta sahası eksik Galatasaray'ın oyununu kabul ettirmesine davetiye çıkardı. Belhanda'nın yokluğunda Feghouli ve Selçuk İnan insiyatif alarak takımı hücuma taşıdı ama Gomis bildiğimiz ceza sahası etkinliğini gösteremedi. Böyle olunca ilk bölümdeki Galatasaray baskısı sonuç vermedi. Sonrasında yirmili dakikalarla beraber Kasımpaşa da oyuna katılıp kendi becerilerini sahaya yansıtmaya başlayınca maç çok keyifli bir hal aldı. Galatasaray kariyerinin en iyi futbolunu oynayan Donk'un kontra atak golünü hazırlayışı da mükemmeldi. Penaltı tartışmalı da olsa Serdar Aziz'in pozisyondaki sakarlığı kabul edilemezdi. Serdar bu tip işleri sık yaparak, iyi futboluna hep gölge düşürüyor.

Galatasaray'ın ilk devredeki etkili isimleri ikinci devrede durunca oyunun temposu, baskının dozajı düştü. Feghouli bir anda kayboldu, Selçuk oyun kurma sorumluluğunda yalnız kaldı. Sarı-kırmızılıların hücum denemelerini sadece Rodrigues eliyle yapabildi. Gomis, geldiği günden bu yana en etkisiz görüntüsünü verdi. Maçın başında yaşadığı talihsizliğin etkisinden kurtulamamış olması muhtemel. Gomis bu tip baygınlıkları sürekli geçiriyor olsa da en azından oyun konsantrasyonunu etkilemiş olabilir. Gomis, sonradan giren Eren ve Sinan etkisiz kalınca Galatasaray baskısı hiçbir zaman tehlikeli bir pozisyona dönüşmedi.

Kasımpaşa atletik bir takım olsa da oyun aklında önemli eksikleri var. Doğru çıkışları yapabilseler çok daha tehditkar bir takıma dönüşebilirler. Dün buldukları galibiyet golü kendi becerilerinden ziyade rakip Galatasaray'ın duran top savunma zaafının sonucuydu.

Şampiyonluk yarışınındaki kadrolardan en dengesiz, alternatifi en az olan kadro Galatasaray kadrosu. Bu sebeple cezalı ya da sakat her oyuncunun yokluğu fazlasıyla hissediliyor ve maç öncesi veya içindeki müdahele tercihleri takımı mecburen vasatlaştırıyor. Maç esnasındaki performans iniş çıkışları dahi sonuca fazlasıyla sirayet ediyor. Dün ilk devredeki olumlu görüntü üstünlüğe dönüşmedi ve ikinci devreye risk taşıdı. Kasımpaşa da az bulduğu fırsatı değerlendirince Galatasaray için önemli bir kayıp meydana geldi. Sarı-kırmızılılar bu kayıpla fikstür avantajını tabelaya çevirme fırsatını kaçırdı. Bu 3 puanın değeri fikstür zorlaştıkça daha da iyi anlaşılacaktır.

#Kasımpaşa
6 years ago
Önemli fırsat kaçtı
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı