|
İştah farkı

Galatasaray’ın hele ki Fatih Terim yönetimindeki sarı-kırmızılı takımın, Türk Telekom Stadyumundaki bir maça yüksek tempoyla, baskıyla başlayacağı futbolu takip eden herkesin kolayca öngörebileceği bir durum. Ancak başta teknik direktörü Rıza Çalımbay olmak üzere tüm Trabzonspor takımı buna bir önlem almak adına kafa yormamış gibiydi. Bordo-mavililer tempoya ve baskıya en ufak bir tepki veremeyince Galatasaray için öne geçmek zor olmadı. Trabzonspor maça gerçek anlamda başlayıncaya kadar fark daha da açılabilirdi ama Galatasaraylı oyuncular kimi zaman tercih hataları kimi zaman da topu Gomis’le buluşturamaları yüzünden maçı koparamadılar. Galatasaray için tehlikeli anlar temponun oyunun doğal akışında düştüğü, topun rakipte daha fazla kaldığı anlardı ancak konuk ekip bu anlarda da hiçbir varlık gösteremedi.

İkinci 45 dakikaya Galatasaray aynı iştahla başlarken, Trabzonspor da daha derli toplu bir görüntü verdi. Ancak Rıza Hoca takımının oyuna ortak olduğu dakikalarda yaptığı değişiklikle tüm orta saha düzenini alt üst etti. Son dönemin formda ismi, dün de ayakta kalan isimlerden olan Okay Yokuşlu stopere geçince Galatasaray’ın işi tekrar kolaylaştı. Hatta maçı koparan golde hatayı da orta sahada verimli, stopere geçince zorlanan Okay’dan geldi.

Sonuç özellikle Galatasaray için çok önemliydi. Bu zor virajdan alınan üç puan yarışın bal aktörü yaptı sarı-kırmızılıları. Dün iki takımın arasındaki farkı ortaya çıkaran Galatasaraylı futbolcuların iştahıydı. Dikkat çeken, oyunda ve sonuçta belirleyici olan Selçuk İnan, Belhanda, Feghouli ve tabi ki Gomis’in performanslarıydı.

#​Galatasaray
6 yıl önce
İştah farkı
Kara dinlilerle milletin savaşı
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!