|
İkisi oynadı, diğerleri kazandı

Derbide iki takımın genel oyun karakterinden ziyade, derbi stratejisi ve bu stratejiye uyumu belirleyici olacaktı. Galatasaray oyunun ilk bölümünde bu işte daha başarılı olan taraftı. Sezon başından bu yana deplasmanlarda zorlanan sarı kırmızılılar ilk 30 dakika boyunca rakibini kalesinden uzakta tutmayı başardı. Sert ve bol faullü oyunun düşük temposu da Galatasaray'ın işini kolaylaştırdı. Kadıköy deplasmanında Maicon'un bireysel hataları sonucu ortaya çıkan pozisyonlar dışında tehlike yaşamamak bir planın uygulamaya yansıması olarak görülebilir. Tabi bu güvenli anlayış hücum yönünde de eksiklikler oluşturdu. Fernando sık sık iki stoperin arasına girince Belhanda ve Feghouli Selçuk İnan'a yardım etmek zorunda kaldı. Bu ikili kendi oyun karakterine pek uygun olmayan şekilde savunma yapmak zorunda kaldı. Efor kaybı da hücum üretkenliğinin azalmasına sebep oldu. İlk devredeki kalabalık orta saha oyunu yıllardır izlediğimiz temposuz ve pozisyonsuz derbilerin yeni bir örneğini izletti.

İkinci yarıya iki takım da bir adım önde başladı. Gole daha açık bir futbol iki takım için de riskli bir hal aldı. Tabi galibiyete daha çok ihtiyacı olan taraf Fenerbahçe'ydi ve Aykut Hoca galibiyet adına ondan görmeye alışık olmadığımız riskler aldı. Diğer tarafta ise Fatih Hoca dakikalar ilerledikçe orta sahasını diri tutma yolunu seçti. Galibiyete daha yakın taraf Fenerbahçe olsa da Muslera performansı Galatasaray adına skoru koruyan etkendi.

Bu skor maç özelinde Galatasaray'a ama daha çok Beşiktaş ve Başakşehir'e yaradı. Ancak bir gerçek var ki, son bölümü haricinde oyun kalitesi açısından yine ismine yakışmayan bir derbi oldu.

#Galatasaray
#Fenerbahçe
#Derbi
6 yıl önce
İkisi oynadı, diğerleri kazandı
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı