|
Gelişim yok, takviye şart

Fenerbahçe, sezon başından bu yana ihtiyaç duyan bir takımdı. Kasım ayıyla beraber başlayan yükselişe de geçti sarı lacivertliler. Tabi bu yükselen grafiğin daha da ivmelenmesi için bir takım takviyeler şarttı. Ne var ki Fenerbahçe yönetimi Ocak ayının bu gününe kadar teknik ekibine henüz yardım etmiş değil.

Kadrosu transfer katkısı göremeyen Fenerbahçe'nin sahadaki görüntüsü sezonun ilk devresinden çok da farklı değildi. Tabi Giuliano'nun daha 15. saniyede kaçırdığı pozisyon gol olsa bambaşka bir maçtan bahsediyor da olabilirdik. Futbolda detaylar önemlidir, o pozisyon gole dönüşmesi bambaşka bir coşkuyu ortaya çıkarabilirdi.

Fenerbahçe genelde yaptığı gibi oyunu konrolü altına aldı. Sarı lacivertliler, en iyi yaptığı şeylerden biri olan duran topla da golü buldu. O dakikalardan sonra oyunu değiştirecek ve Fenerbahçe'yi rahatlatacak; zaten takım savunması iyi olan sarı lacivertlilerin rakibin açıklarından yararlanabilmesi olurdu. Ancak görünen o ki Aykut Kocaman'ın öğrencileri bu konuda hala bir gelişim gösterebilmiş değil. Maçın başından itibaren oyunu eline alan, öne de geçen Fenerbahçe daha fazla üretemediği için 1-0'ın riskine mecbur kaldı.Sezonun ilk devresindeki tehlikeli görüntüsünden uzak olan Göztepe bile Fenerbahçe kalesini rahatsız edebildi. Bireysel hata Aykut Kocaman'ın hep şikayet ettiği bir gol şekliydi, Gzötepe'nin golü de Neustadter'in hatasıyla geldi. Sezon başından bu yana özgüven kazanamamış Fenerbahçe için 1-1'den sonra panik kaçınılmazdı, öyle de oldu. Tüm düzen şaştı, sarı lacivertlilerin üretken olmasa bile oturmuş olan düzeni şaştı. Sonrası tamamen duran top veya karambol oyununa döndü. Soldado'nun golü çok önemli üç puanı getirse de umut getirmedi.

Fenerbahçe, geçen 25 günde gerekli olan gelişimleri gösterememiş. Becerilerine yenisini katamamış, zayıf noktalarını güçlendirememiş. Takım özelinde değerlendirmek için zamana ihtiyaç olabilir, bu takım önümüzdeki haftalarda daha iyi oynayabilir ama Fenerbahçe yönetiminin transferle bu kadroya katkı sağlaması şart.

#Fenerbahçe
#Göztepe
6 yıl önce
Gelişim yok, takviye şart
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi