|
Gelişim şart

Rotasyon ya da takım içi alternatif çoğaltma Galatasaray için mecbur yapılması gerekenlerden. Şampiyonlar Ligi’ndeki kura şansı sarı-kırmızılıların yetersiz kadrosuna yeni görev ve hedefler yükledi.

Galatasaray teknik ekibi fazlasıyla tecrübeli ve ağır fikstürde kadroyu en verimli şekilde kullanmak istiyor. Fernando ve Mariano kulübede oturması çok normal. Maicon yerine genç Ozan Kabak’ın sahada olması ise fazlasıyla sevindirici. Maicon’un ne kadar vasat bir savunma oyuncusu olduğunu, onun yaptığının çok daha iyisini bizim gencecik bir yeteneğimizin ortaya koyabileceğini görmüş olduk. Belki erken, Ozan, Şampiyonlar Ligi’nde hemen forma bulamayabilir. Ama Maicon’un vasatlığı Türk futbolunun yeni bir stoper kazanımını hızlandırmış durumda.

Dün Galatasaray sistemi Donk-Ndiaye-Emre üçlüsüyle işlemedi. Oyunu kurma görevi sadece Emre’nin sırtına yüklendi. Sinan kilitli oyunda yine katkı veremedi, Rodrigues de aynı şekilde çok silik bir ilk yarı geçirdi. Kasımpaşa keyif veren hücum hattının yanında takım savunmasıyla da göz doldurdu. Galatasaray kilidi ancak duran topla açabilirdi, bu şekilde gelen gol ve sonrasındaki dakikalar Kasımpaşa için travmaya dönüştü. Sarı-kırmızılılar her bulduğunu gole çevirince ortaya oyunun karşılığı olmayan bir skor çıktı. Benzer bir oyun-skor dengesi iki hafta önceki Alanyaspor maçında çıkmıştı.

Bu maça kayıpsız gelen Kasımpaşa’yı farklı yenmek önemli ancak Galatasaray orta sahasının yetersizliği, Sinan ve Eren’in tutukluğu ve tabi Galatasaray’ın 55 dakika süren pozisyonsuz ve kısır oyunu unutulmamalı. Şampiyonlar Ligi’nde hiçbir takım Alanyaspor ya da Kasımpaşa kadar kırılgan olmayacaktır. Karşılaşılacak seviye en az Trabzonspor maçı kadar olacaktır. Yani Galatasaray’ın ciddi bir gelişime ihtiyacı var.

#Galatasaray
#Süper Lig
6 yıl önce
Gelişim şart
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı