|
Futbolcuların galibiyeti

Galatasaray'da yönetim, teknik ekip ve taraftar kötü gidişi sona erdirecek hamleler yapmakta yetersiz kalıyor. Son haftalarda alınan sonuçlardan sonra yönetim ne Fatih Terim söylentilerine son verebiliyor ne de mevcut teknik adamına güvenli ortamı sağlayabiliyor. Tudor, mağlubiyetlerden ders çıkarıp daha akılcı kadrolarla, daha iyi maç yönetimi ortaya koyamıyor. Bu büyük baskının ona ağır geldiği çok açık. Galatasaray taraftarı hem de maç öncesi Tudor'u protesto ediyor, tepki göstermek için maç içinde kendi oyuncusunun hatasını arıyor. Bu şartlarda bütün yük futbolcuların omzuna biniyor. Galatasaray'ın bu sene en büyük şansı da futbolcularının karakteristik yapısı. Kadronun geneli hırslı, vazgeçmeyen oyunculardan oluşuyor. Eğer Galatasaray sezon sonuna kadar şampiyonluk yarışının içinde yer alırsa bu başarının en büyük paydaşı futbolcular olacaktır. "Yönetim ve Tudor'a rağmen" demek şu an için ağır ama gelecekte mümkün olabilir.

Tudor Akhisar karşısına da hatalarla çıktı. Rodrigues son haftaların verimli oyuncularından ama dün yine kulübede başladı. Mariano'nun erken sakatlığında yine Rodrigues'i değil stoper Denayer'i oyuna sokarak bir yanlış daha yaptı. Hırvat hoca dönem dönem denediği üçlü savunmaya dönerek kapanan rakibe karşıhücumda kalabalık olmayı deneyebilirdi. Galatasaray ilk golü bulana kadar hiç ama hiçbir şey üretemedi. İkinci devrede ilk vurduğu gol olan sarı kırmızılılar oyuna ortak oldu. Akhisar ikinci devrenin ilk dakikalarını hasarsız atlatamamanın cezasını çekti.10 kişi kalan konuk ekip yükselen tempoda ilk devredeki savunma yapısını koruyamayınca maç elinden kaydı gitti. Galatasaray, çok kritik bir maçta ipten döndü. 0-2 Tudor'a ve yönetime, 4-2 futbolcuların hanesine yazar. Ancak, maçı kazanmak için karakterini ortaya koyan kadroda bir çok ismin formunu yükseltmesi gerektiği gerçeği var. Muslera, Maicon ve Feghouli gibi isimlerin en azından kendi standardına dönmesi lazım. Son haftalarda bireysel hatalar sarı kırmızılılara pahalıya mal oldu.

Maçın hakemine de değinmek gerekir. Ümit Öztürk, Lopes'i atarken hatalıydı sonrasında Gomis'e de yanlış kararla kırmızı kart gösterdi. Hakemlerimizin hep yaptığı gibi hatayı ters yönde bir hatayla kapattı.

#Galatasaray
#Akhisar
#Galibiyet
il y a 6 ans
Futbolcuların galibiyeti
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından
Taşkent’in öbür yüzü
‘Korkuluk’…