|
Yorgun olanı anladık da!

Bir tarafta bir haftada üçüncü zorlu maçına çıkan yetmedi Quaresma ve Pepe gibi iki önemli oyuncusundan mahrum Beşiktaş ile Burak Yılmaz gibi önemli bir oyuncusundan mahrum Trabzonspor maçı zorluk derecesi düşük, bir biri hatalarından belenmeye çalışan iki takımın maçı oldu.

Takımının yorgunluğu nedeniyle Atiba’nın yanına Tolga’yı yerleştirerek ikinci bölgede direnci arttırma çalışan Şenol Güneş’e karşılık Rıza Çalımbay’da, Okay’ın yanına Kucka’yı yerleştirerek bu alandaki güç dengesini sağlamaya çalıştı.

Enerjisini ekonomik kullanmaya çalışan rakibi karşısında oyun temposunu arttıramayan, rakibini geri koşulara zorlayamayan Trabzonspor, kenar savunmacılarını da hücum organizasyonlarında kullanmaya çalıştıysa da ani ataklara çıkamaması, çıktığında da pas bağlantılarını sağlıklı yapamadığı için bu organizasyonlardan sonuç üretemedi. Son yarım saatte Rodallega ile Yusuf Yazıcı’nın oyuna girmesi tribünleri coşturdu ama sahadaki takımın coşmasını sağlayamadı ve bu değişikliklerden sadece 7 dakika sonra kalesinde golü gördü.

Topu önde saklamak için Rodallega’nın yerine N’Doye’yi tercih eden Rıza Çalımbay, bu futbolcunun yavaşlığı nedeniyle de ayrı bir çaresizlik yaşadı. Abdulkadir’in çok adamlı Beşiktaş savunması arasından çıkmakta zorlandığı, Gökhan Gönül’ün hücum yolunu kapatmaya çalışan Olcay Şahan’ın etkili olamaması Trabzonspor’un gol şansını ister istemez Sosa’nın üçüncü bölgedeki hamlelerine bağladı fakat bu bölgede bir türlü çoğalamayınca golde rakibin hatalarından kaynaklanacak pozisyonlara kaldı.

Yorgun ve eksik Beşiktaş, her ne kadar kadro ve oyun istikrarını yakalamış olsa da yorgun olması en büyük eksiğiydi. Hadi Beşiktaş’ın yorgunluğunu anladık da, on gündür sadece bu maça odaklanmış ve Avrupa kupalarını hedefleyen Trabzonspor’un, böylesine savruk ve oyun kurgusundan uzak olmasına ne demeli?

Böylesine durgun maç, hakem Halis Özkahya’nın da canını sıkmış olacak ki gerilim ve heyecan olsun diye (!) olur olmaz pozisyonlara düdük çalarken, çalması gerekenleri es geçti.

#Beşiktaş
#Trabzonspor
6 yıl önce
Yorgun olanı anladık da!
Kara dinlilerle milletin savaşı
İngiliz, “Müslümanların Türkiye’yi yönetmesine izin verilemez!” dedi. Hadi ordan!
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm