|
Trabzonspor uzatmada takıldı

Trabzonspor’da Sosa, Rodallega, Abdulkadir, Pereira ve Onazi’nin son iki haftada çeşitli sakatlıkları nedeniyle takımdan ayrı kalmalarına rağmen müsabaka oynadıklarını göze alırsak bordo-mavililerin dün akşam zaman zaman geriye koşmak zorunda kaldığı maça tutunmasının kolay olmayacağını biliyorduk ve böyle de oldu.

Bu sezon ligde pas yüzdesi yüksek iki takımın mücadelesi hem bol gol pozisyonlu, hem de heyecanı yüksek bir maç oldu. Bu maçın Trabzonspor adına en büyük kazanımı böylesine yüksek tempoda bir maç oynaması oldu. Beşiktaş karşısında Yusuf Yazıcı’nın oyun kurgusu içersinde fazla varlık gösterememesi ikinci bölgede Sosa ve Onazi’nin yükünü arttırırken, bordo-mavili takımın hem ilk yarının son dakikasında, hem de ikinci yarının ilk dakikasında bulduğu goller belki başka rakip karşısında rahatlatırdı ama öyle olmadı. Özellikle Caner ve Gökhan Gönül’ün oyuna girmesiyle her iki bekini hücuma çıkartamayan Trabzonspor, ikinci bölgede Beşiktaş’ın fazla adamla oyunun boyunu kısaltmasıyla sıkıntı yaşadı. Kaleci Uğurcan ile Hüseyin’in böylesine baskı altında daha önce maç oynamadığını da düşünürsek bordo-mavili takımın önce maça sonra da skora tutunması kolay olmadı. Buna bir de Sosa’nın sakatlanıp çıkması eklenince saha içinde oyunu yönlendirecek oyuncu olmaması nedeniyle Trabzonspor, ikinci bölgeyi de rakibine bırakıp psikolojik olarak arkaya yaslanıp, ekonomik oynayarak kontrataklarla yeni gol arayışına döndü.

Trabzonspor, oyunun sonlarında farkı arttırabilecek pozisyonlarda bulda ama olmadı ve sonunda 7 dakikalık uzatmada 2 puan bıraktı. Galibiyet serisini uzatma dakikalarında bırakan Trabzonspor, aslında kısa sürede çok şey başarırken, Ersun Yanal’ın yarattığı enkaz ve adeta hurdalıktan böylesine bir takım çıkartan Ünal Karaman’ın, Galatasaray ve Fenerbahçe’den sonra Beşiktaş’ı da mağlup etme şansı varken berabere kaldı ama artık yönettiği ve yönlendirdiği bir takımı var.

#​Trabzonspor
#Ersun Yanal
il y a 5 ans
Trabzonspor uzatmada takıldı
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı