|
Takım olmak böyle bir şey!

Geçen hafta deplasmanda Fenerbahçe’yi mağlup edip tamamen rahatlayan Akhisar ile yine geçen hafta evinde Beşiktaş’a mağlup olarak zirveden kopan Trabzonspor, konumlarının rahat olmasıyla rahat bir maç oynadı. Geniş alanın tamamında presten uzak, pas bağlantılarının rahat sağlandığı maçın ilk yarısının uzatma dakikasında öne geçen Trabzonspor, aslında ikinci yarının başında yakaladığı pozisyonları gole çevirse maçı erken koparabilecekti ama günün şanssız ismi Burak ve Yusuf ile bu pozisyonları değerlendiremedi. Savunma güvenliğini ön planda tutan her iki takımın oyun kalitesini ve üretkenliğini orta sahada yer alan oyuncular belirledi. Sissoko ve Eray bu bölgede yalnız kalırken önlerindeki Muğdat, Soner ve Larsson ile bir türlü hücum organizasyonları içinde yer alamadılar. Akhisar’da Bilal ve Olcan’ın oyuna girmesiyle ikinci yarıda oyunu her ne kadar üçüncü bölgeye taşıdıysalar da kale alanı içinde çoğalamamaları Trabzonspor'a sıkıntı yaşatamadı. Zaman zaman Trabzonspor’un skoru koruma kaygısıyla arkaya yaslanması Akhisar’ı baskın gösterdiyse de konuk ekibin adam ve alan paylaşımında ki başarısı gole izin vermedi.

Trabzonspor’da ise ev sahibi takımın aksine oyun anlamında çok fazlalıklar ve farklılıklar vardı. Çaresizlikten Okay’ın stopere çekilmesiyle merak edilen orta alanda Onazi’nin pas bağlantılarında ki başarısı, Sosa’nın, Burak’ın arkasında gezgin ve özgür kalması Trabzonspor’u, rakibinden bir adım öne geçirdi. Rakip kale alanı içinde çoğalan, ekstra koşuların yanı sıra sonuç üretebilecek pozisyonlar bulan Trabzonspor, bu artılarıyla topa da en fazla hakim olan taraf oldu. Sezonun belkide en disiplinli, en arzulu ve beklenilen oyun oynayıp skor üreten Trabzonspor’da bu güzellikleri haftalardır oynamayan futbolcularla yapması da ayrı bir başarı. Takım olmak işte böyle bir şey.

Oyunun tamamında Onazi, Kucka ve Olcay ile oyunu üçüncü bölgeye taşıyan Trabzonspor, bu bölgede topu saklayan istediği gibi yönlendiren ve pas bağlantılarını sağlayan Sosa’nın da katkılarıyla aslında maçı çok daha rahat koparması gerekirdi.

Birkaç pozisyonda hakemi aldatmaya yönelik hareketler olduysa da bu hareketler çalınması gereken Burak Yılmaz’a yapılan penaltıyı da arada kaynattı.

#Trabzonspor
#Yusuf yazıcı
#Burak Yılmaz
6 yıl önce
Takım olmak böyle bir şey!
Baykal’dan camiye cep telefonu ile imtihanımız...
Koalisyon görüşmelerinde son durum
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’