|
Sadece tecrübe yetmiyor

Süper ligin yaş ortalaması en düşük takımıyla yaş ortalaması en yüksek takımlardan birinin maçını izledik dün akşam. Trabzonspor’da Sosa, Burak, Rodellaga ve Olcay gibi yaş ortalamasını yükselten isimlerin hücum anlamında kritik mevkilerde olmaları her ne kadar dezavantaj olarak görünse de konuk ekip Bursaspor’un bu oyuncuları genç isimlerle karşılamaları son yarım saatte olmasa da özellikle ilk yarıda Bordo Mavili takımın avantajına dönüştü.

Trabzonspor’da Toure ile Hosseini’nin geçen maçlara oranla daha uyumlu göründüğü karşılaşmada Bursaspor’un ikinci bölgede Aytaç, Tunay ve Badji ile üstünlük kurmaya çalışması karşısında Sosa ve Onazi ile bu alanı ilk yarıda iyi kontrol eden Bordo Mavili ekip, Olcay’ın fazla etkili olamadığı hücum organizasyonlarında yine de pas bağlantılarını sağlıklı yaparak rakibin direncini kırmayı başardı ve fark yakalayabilecek de pozisyonlar buldu.

Başta da belirttiğim gibi genç ve enerjik rakibi karşısında pas yüzdesini yüksek tutan Trabzonspor’da, zaman eridikçe bunun yeterli olmadığını gördük. Öne geçmesine rağmen yine ofsayt çizgisine takılarak farkı arttırmayı başaramadığı gibi takım savunmasını arttırmak için Teknik Direktör Ünal Karaman’ın yaptığı değişiklikler ve hamleler de Bordo Mavili takımın ne oyunu tutmasını sağladı ne de skoru. Kucka, Amiri ve Ekuban’ın oyuna girmesiyle yine de defansif anlamda dengeyi kuramayan Trabzonspor, her ne kadar oyun üstünlüğünü ele alamasa da en azından skoru korumalıydı. Buna karşın bütün riskleri alan Bursaspor, Onur’un mutlak kurtarışlarına rağmen yine de sonuca yansıtmayı başardı ve bir puan alarak Trabzonspor’u beraberlik serisinin içinde bıraktı.

Son üç sezonun yapılanması içinde böyle bir takımı oluşturup vitrine sunan ne bu yönetim, ne de Ünal Karaman. Bu nedenledir ki Trabzonspor’da alışkanlıkların devam etmesi doğaldır. Doğal olmayan, her başarısız sonuçlarda teknik adamlara ve yönetimlere kesilen fatura. İşte bu fatura ülkemizde kulüpleri futbolcuya dayalı düzenin girdabına bırakmıştır. Bu girdaptan çıkmayı sadece Ünal Karaman’a bırakmak biraz haksızlık olur sanırım. Bir de ay sonu yapılacak olan genel kuruldan sonra artık yönetim kurulundan bir veya birkaç isim takımın sorumluluğunu almalı. Büyük kulüplerin işleri sadece teknik adamın omuzlarına bırakılamayacak kadar sorumluluk ve çözüm gerektiren işler olduğu unutulmamalı.

Buna örnek olarak da birliğe ve dirliğe ihtiyacı olan Trabzonspor’da, bu birliği ve dirliği rakibi değil bir haftadır maçın önüne geçen Burak Yılmaz olarak verebiliriz. Öyle ki maçın başında kendisini sahiplenen taraftarının ıslıkları arasında sahayı terk etmek zorunda kaldı. Sadece bu kadarla değil; sahadaki takım arkadaşlarının ve tribündeki taraftarın da enerjisini tüketerek.

Son olarak gelelim maçın hakemine ve VAR’ın, varsa başındaki hakemlerine. Trabzonspor’un tartışmalı Novak’ın itilmesi pozisyonunu izleme zahmetinde bile bulunmadılar.

#Trabzonspor
5 yıl önce
Sadece tecrübe yetmiyor
Bi dal sigaran var mı?
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…