|
Maçı kafanda değil kafanla oynayacaksın!

Saha içi sorunlarını, kadroya dahil ettiği futbolcularla bir nebze olsun gideren Kayserispor ile takım olma yolunda önemli yol kat eden Trabzonspor arasında oynanan maçın favorisi her ne kadar konuk ekip görünse de her iki takım adına zorluk derecesi yüksek olmayan, hızı ve heyecanı düşük bir maç izledik. Bunda, maçı kontrol etmek isteyen hakem Mustafa Öğretmenoğlu’nun oyunu sürekli kesmesinin de büyük etkisi vardı.

Maçın ilk yarısında önce Yusuf, sonra da Sosa’nın vuruşları direğe takılınca Kayserispor’un önce direnci sonra da hırsı arttı.

Onazi ve Kucka’nın yokluğunda Sosa’nın partneri olarak her ne kadar Olcay Şahan göründüyse de ikinci bölgede oyun ve oyuncu anlamında değişkenlik gösteren Trabzonspor, bu bölgede Mensah ve Şamil’in direncini Yusuf ve Abdulkadir’in de katkısıyla kırarak oyunun boyunu kısaltıp yüksek pas bağlantısı ile Kayserispor’u oyunun ilk yarım saatinde arkaya yaslanmak zorunda bıraktı.

Trabzonspor’un bu anlayışı karşısında Kayserispor’un Vorele, Chery ve Deniz ile özellikle Pereira ile Novak’ın arkasına atılan toplarla buluşup, Umut ile sonuç üretme düşüncesi, akıllarının savunmada olması nedeniyle ilk yarıda hayata geçmediyse de oyunun temposunu istediği gibi yönetip ikinci yarıda varlığını da hissettirdi. İkinci yarıda rakibinin bu görüntüsü Trabzonspor’un da iştahını kabartınca oyunun temposu da arttı heyecanı da. Bunda Olcay’ın çıkıp oyuna giren Ekuban’ın, Rodallega’nın partneri olmasının da kuşkusuz etkisi vardı. İşte Kayserisporlu futbolcuların adam paylaşımında yaşadığı zaafı da Ekuban affetmedi.

Kayserispor, savunma güvenliğini ön planda tutup Sosa’nın zaman zaman yalnız kaldığı ikinci bölgede sayısal üstünlüğü olmasına rağmen hücum anlamında bunu avantaja çeviremedi. Bu anlamda Kayserispor’un oyun anlayışı Trabzonspor’a avantaj sağlasa da konuk ekip sol kenarda ki Nwakame ile yanına ikinci bir oyuncuyu sokamadığı Rodallega ile özellikle ilk yarıda iki oyuncu eksik göründü.

Rakip savunma güvenliğini ön planda tuttu, çabuk ataklara fırsat vermedi, adam savunmasının yanı sıra alan savunmasını kalabalık yaptı. Hepsi tamam da, geçen hafta Fenerbahçe maçında tempoyu yükselten, sezonun en fazla şutunu atan, futbol coşkusunu üst seviyede tutan Trabzonspor, son 5 haftada oynadığı 4 karşılaşmayı kaybeden rakibi karşısında bir haftada bu kadar durağan hale nasıl geldi?

Demek ki neymiş! Maçı maçtan önce kafanda oynamayacaksın. Bunun tek bir izahı var, o da Trabzonsporlu futbolcuların maçı maçtan önce kafalarında oynadığı.

Kazansan bile bu iştahsızlığın başka bir açıklaması olamaz…

#Trabzonspor
#Kayserispor
5 yıl önce
Maçı kafanda değil kafanla oynayacaksın!
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti