|
Hurdalıktan takım çıkartmak!

Son üç sezondur oyuncu bazında sayısal enflasyon yaşayan bir takımın oyun olarak vasatı aşamadığından yola çıkarsak, ekonomik olarak dibe vurmuş, bütün değerlerini terk etmiş, futbolcunun kalitesini sadece aldığı ücretle sınırlayan bir kulübün takımından da başarı beklemek hayalcilik olurdu. Yeni sezona kadro olmasa da duygu düşünce olarak değişken bir anlayışla başlayan Trabzonspor, ligin kalitesini de göz önüne alırsak ciddi anlamda zirve için seslendirilen bir takım oldu. Beklenti büyük olunca da doğal olarak kalitede de artış beklendi. İşte bu nokta da Trabzonspor gerçekle yüzleşti.

Erzurum karşısında Trabzonspor aslında geride kalan haftalardan çok da farklı değildi ama dediğimiz gibi beklentilere cevap veren bir görüntü sergilenemedi. Kontr atak oyunu tercih edip, savunma güvenliğini sadece Egemen’in çabuk oyununa bırakıp, ikinci bölgede özellikle Özer ve Emrah ile üçüncü bölgeyi destekleyen Erzurum istediğini sahaya yansıttı. Rakibi karşısında kenarları kullanamadığı gibi Sosa ve Onazi ikilisinden sadece Sosa’yı, Burak ile Rodallega’ya destek olarak yollayabilen Trabzonspor, oyunun bütününde, baskı kurmaktan vazgeçtik, oyun olarak da vasatı aşamadı. Trabzonspor’un bu maçtaki en büyük handikabı ise savunmadan ikinci bölgeye adam çıkartamadığı için önde çoğalamaması ve buna bağlı olarak rakibi arkaya koşulara mecbur bırakamaması oldu. Bunu yapacak en yetenekli futbolcu olan Abdulkadir Ömür’ün de ikili mücadelelerde etkin olamamasını eklersek Trabzonspor gole ancak duran toplarla ulaşma şansı yakalayabilirdi, o da olmadı. Alan daraltamazsan, pas bağlantılarını çabuk yapamazsan, rakibi arkaya koşturamazsan, gol ayaklarını pozisyona sokamazsın. Öyle olunca da sonuç üretemezsin. Oyun ve mantalite olarak yeniden yapılanmanın sancıları içinde 9 futbolcusundan Milli ara nedeniyle 15 gün gibi ciddi bir zaman diliminde ayrı kalan bir takımın, bıraktığı yerden başlaması zor olurdu, zor da oldu. Bir de bahsettiğimiz takımın yaş ortalamasının 29.2 olduğunu göz önüne alırsak kolay değil.

Bu hafta da şu VAR konusuna değinmeden edemeyeceğim. Bülent Yıldırım, Erzurum’un golünü verdi sonrasında VAR’a bakma ihtiyacı duymadan telkinle golü iptal etti. Sonra Trabzonspor’un iptal ettiği penaltıda VAR’a gitti. İyi, kötü de şimdi bu Bülent Yıldırım’ın başarılı olup olmadığını kim nasıl kararlaştıracak, ya da kriter ne?

Hani eskiden puan işi vardı ya ondan sordum!...

#Trabzonspor
#Erzurumspor
5 yıl önce
Hurdalıktan takım çıkartmak!
İnsan seçim yapan varlıktır
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…