|
Herkes çile çekince olmaz!

Yönetimi ekonomik sorunlarla, teknik adamı geleceğinin belirsizliğiyle, futbolcusu kaderiyle baş başa kalmanın çaresizliğiyle adına futbol denilen aslında keyif alınması gerekirken çile çekilen bir sürecin içinde sona doğru bir hafta daha geride kaldı.

Aslında Trabzonspor için bu ligin bittiğini üç hafta önce oynanan Osmanlıspor maçından sonra kaleme almıştım ama yine de heyecan tazelenir, sadece teknik adamı için hedef gösterilen Avrupa kupaları adına bir kıpırdanma olur diye düşündüm ama boşuna.

Her ne hikmetse 7 gollü maçlardan keyif almayıp, her zaman endişe duyan biri olarak Trabzonspor’un Kasımpaşa maçında futbol olarak ortaya koyulmayan oyuna futbolun dışında her isim yakışır!

Burak Yılmaz’ın şanssızlığı değil de konsantrasyon eksikliğinden tutun da, Okay’ın oynadığı mevkiden duyduğu mutsuzluğuna kadar bir dizi problemi içinde barındıran maça konuk ekip temkinli başladı, geniş alanda bulduğu topları Diagne merkezli uzun kullanarak Trabzonspor ikinci alanıyla savunma arasında ki boşluğu değerlendirmeye çalıştı. Pavelka, Saduki, Trezeguet, Hassan ve İlhan Depe ile destekli hücumlarda antrenman maçındaymışçasına pas bağlantılarını eksiksiz yapan konuk ekip bunu başardığında da sonuç üretmekte zorlanmadı.

Ya Trabzonspor ne yaptı. Hiçbir şey. Alan daraltamadı, adam ve alan paylaşımında amatör bile denemeyecek görüntü sergiledi. Kenarları kullanamadığı gibi topu önde tutamadığı için oyunu da rakip kale alanına yakın oynayamadı.

Ev sahibi ekip Burak Yılmaz ile özellikle ilk yarıda saç baş yolduracak, golcü futbolcuya yakışmayan goller kaçırdı. Önce Olcay Şahan sonrasında Abdulkadir, Yusuf, Sosa ve orta alanda ki Kucka ile Onazi hücum organizasyonlarının rakip kale içindeki hiçbir yerinde olamadı. Hal böyle olunca da kendi evinde oynayan Trabzonspor’un iki golü kenar beki Novak’tan geldi.

Aslında bu maçın yazılacak çok ta kayda değer bir tarafı olmadı. Futbolcuların bezginliği, yılgınlığı ve keyifsizliği hakem Ümit Öztürk’ün de katkılarıyla su yüzüne çıktı.

Sonuç olarak; Rıza Çalımbay’ın her maçı final görmesi camiada olduğu gibi futbolcular tarafından da dikkate alınmadığı görüldü. Çünkü Trabzonspor beşincilik için değil şampiyonluk için final oynar.

#Trabzonspor
#Rıza Çalımbay
6 yıl önce
Herkes çile çekince olmaz!
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset