|
Fırsatı kaçırdık

Kendi evindeki 2018 FIFA Dünya Kupası’nda çeyrek final oynamış, hazır Rusya ile yeniden yapılanma içine giren ve aday olduğu 2024 Avrupa Şampiyonasının hazırlıklarına şimdiden başlayan Türkiye arasında her ne kadar resmi statüye dönüştürülüp adı Uluslar Ligi olsa da hazırlık maçı havasında bir karşılaşma oynandı.

Dünya Kupası öncesinde oynadığımız hazırlık maçında skor olarak 1-1 berabere kaldığımız rakibimiz karşısında oyun üstünlüğü olmasına rağmen skor üstünlüğünü yakalayamamıştık. Aynı rakip ile Trabzon’da oynadığımız karşılaşmada yeniden yapılanmanın sancılarını maç boyunca hissettik.

Tecrübeli oyuncuların gençlerle harmanlandığı Türk Milli Takımı’nda, taktiksel plana bağlı kalmaya çalışan oyuncular farklı takımlarda edindikleri alışkanlıklarından kurtulamadığı için henüz takım olma alışkanlığını edinemedikleri gibi oyun bütünlüğünü de sergileyemediler.

Savunma güvenliğinin kademe ve adam paylaşımındaki hatalar nedeniyle bozulduğu, ikinci bölgede Mehmet Topal ile Okay’ın sadece oyunun defansif tarafında yer alması önde oynayan Yusuf Yazıcı ve Hakan Çalhanoğlu’nun topla buluşmasını ya engelledi ya da geciktirdi. Hal böyle olunca da rakip tarafından kontrolü kolaylaşan Cenk Tosun, gol bölgesinde etkisiz kaldı.

Henüz işin başında olan yenilenmiş Türk Milli Takımı yeni katılımlar ve oyun anlayışı gelişirse mutlaka başarılı olacak bir potansiyele sahip. Fakat başta da belirttiğim gibi sancılı geçeceği kesin olan bu süreyi kısaltmak istikrara ve sabra bağlı. Henüz ligin başı ve hazır olmayan takımların futbolculardan hazır olmalarını bekleyemeyiz. Bu nedenle skorun çokta önemi yoktu.

Önce ülke insanı bu çocuklara inanacak, ülke hazır olacak sonra da Milli takımımızdan hazır olmasını bekleyeceğiz.

Fakat gelin görünki aday olduğumuz 2024 Avrupa Şampiyonası için Almanya ile yarışıyoruz ve 2 hafta sonra sonuç açıklanacak. Anlayacağınız sonuç açıklanmadan önce evimizde son kez görücüye çıkıyoruz. Trabzon bu maça günler öncesinden hazır coşkulu dolu tribünler, yerel yönetimler insanları stada taşımak için seferber oldu, maç öncesinde organizasyon kusursuz, görüntüler bir maçtan çok karnaval görüntüsü. Peki ne oldu bu muhteşem atmosferi sadece bizim gibi maça gidenler izledi. Son ana kadar anlaşma yapılamadığı için maçın naklen yayını sadece başlama düdüğüyle birlikte yapıldı. Yani kendimizi Avrupa’ya, anlatacağımız fırsatı yine bizim sorumsuzluğumuzla kaçırdık.

Anlayacağınız biz çaldık biz oynadık.

Bu maç sadece bir maç değildi. Bu maç 2024 Avrupa şampiyonası öncesinde finalimizdi, vitrinimiz ve garantimizdi…

#Türkiye
#Rusya
6 yıl önce
Fırsatı kaçırdık
Akif: Münevver, mücahit, müstakim
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!