|
Dayak yedikçe büyüdü!

Maçın 4. dakikasında yardımcı hakem Esat Sancaktar’ın önünde Jevtovic’in darbesiyle başlayan dövülme serüveni 72. dakikadaki penaltı pozisyonuna kadar devam eden Abdulkadir Ömür’ün dayak yedikçe büyüdüğü maç, gerçekten ilginç, ilginç olduğu kadar da Trabzonspor tarafına keyif veren görüntüdeydi.

Savunmasının önünü dörtlü ikinci bir savunma ile kapatan Konyaspor, maç boyunca ümidini sadece arkadan atılacak uzun toplarda Jahovic’in sonuç üretecek pozisyonlarına bağlayınca maçın neredeyse tamamı konuk ekibin sahasında oynandı.

Hafif sakatlıkları bulunan Onazi, Sosa ve Abdulkadir Ömür’ün yanı sıra gribal enfeksiyon geçiren Yusuf Yazıcı’nın olumsuzluklarını takımına yansıtmadığı oyunu özellikle ilk yarıda sağ kenara yıkıp, Pereria, Yusuf ve Abdulkadir ile bu kanadı kullanan Trabzonspor, bu ataklarında her ne kadar başarılı olduysa da rakip kale alanında çoğalamayınca sadece futbolun temaşasına katkı sağladı.

Onazi’nin ekonomik oynayıp, savunmanın önünde oyunu başlatma adına görev yapması sonucu ikinci bölgenin kontrolü sadece Sosa’ya kalınca ilk yarıda 10 numara konumunda oyuncu eksikliğini hisseden Trabzonspor, bu alışkanlığından ikinci yarıda vazgeçince hem boş alan buldu, hem de rakibin alan ve adam paylaşımında sıkıntıya düşmesine neden oldu. İşte böyle bir pozisyonda Abdulkadir Ömür, rakibin hiç hesap etmediği bir anda rakip kale alanına sızınca dengede bozuldu, skorda.

Rodallega penaltıyı gole dönüştürürken sadece skoru değiştirmedi, rakibin de oyun anlayışını değiştirdi. Bundan sonra Ünal Karaman’ın yaptığı yerinde değişikliklerle enerji yüklenen Trabzonspor’da işler daha da kolaylaştı ve önce Ekuban, sonra da maç boyunca bir kez rakip yarı alanına giren Onazi ile farkı yakaladı.

Bu karşılaşma Trabzonspor için sadece 3 puanlık değil, 9 puanlık bir maçtı. Bordo-mavililer, hem rakibinin kendisine yetişmesini engelledi, hem de haftaya karşılaşacağı Beşiktaş’la puanını eşitledi.

Trabzonspor kervanı artık zirve için yola çıkmıştır. Bu şampiyonluk olur olmaz bilmem ama son üç haftada Bordo-mavililerin inancı ve oyun anlayışı gösterdi ki bu yolculuğun adı zirvedir.

#Trabzonspor
#Konyaspor
5 yıl önce
Dayak yedikçe büyüdü!
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’