|

Çikolatalı gofretten kupalara

Tesadüf eseri başladığı voleybol kariyerine Avrupa Şampiyonu olarak son veren VakıfBank kaptanı Gözde Kırdar, “Tek isteğim kupayı kazanarak veda etmekti. Kupanın en iyi oyuncusu seçilmem ekstradan sürpriz oldu” dedi.

Yeni Şafak ve
20:52 - 10/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 21:15 - 10/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
VakıfBank kaptanı Gözde Kırdar, Yeni Şafak Gazetesi muhabiri Engin Albayrak'ın sorularını yanıtladı.
VakıfBank kaptanı Gözde Kırdar, Yeni Şafak Gazetesi muhabiri Engin Albayrak'ın sorularını yanıtladı.

VakıfBank ile CEV Kadınlar Voleybol Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluk yaşayarak kariyerini noktalayan Gözde Kırdar, “Bütün sene kariyerimi böyle noktalamayı hayal ettim” dedi. 22 yıllık voleybol kariyerinin 19 yılını aynı kulüpte geçiren ve 20 altın madalya ve 20 kupa ve sayısız ödül kazanan Gözde Kırdar, Romanya’daki son maçının ardından gözyaşlarına hakim olamazken, “Bence dünyadaki en şanslı insanım. Çünkü her zaman destekleyen inanılmaz bir ailem var. VakıfBank gibi inanılmaz bir takımda yer aldım ve kaptanlığını yaptım. Bütün sene kariyerimi böyle noktalamayı hayal ettim. Kupanın en iyi oyuncusu (MVP) olmayı hayal etmemiştim ama ekstradan sürpriz oldu. Tek isteğim kupalarla veda etmekti. Oynayarak, insanların beni takdir ettiği şekilde bırakmaktı hayalim. Ailem benimle gurur duysun istedim hep. Bana katkısı olan herkesten Allah razı olsun. Hepsini çok seviyorum” diye konuştu.


İLK ÖDÜL ÖĞRETMENDEN
  • Kütahya’da ailesiyle birlikte yaşadığı dönemlerde, ilkokula giderken ikizi Özge ile keşfedilen Gözde’nin hikayesi ilginç. Okulda ögretmeni voleybol seçmelerinde topu düşürmeden manşette en uzun süre sektirme yarışmasını kazanana ödül olarak çikolatalı gofret vereceğini söyler ve yarışı Gözde kazanır. Böylece voleybol kariyerindeki ilk ödülünü almış olur. Okul takımından sonra ikiziyle birlikte Termikspor’da oynayan Gözde, “Türkiye şampiyonasında biz Termikspor’da, Neslihan Demir Gürel de Eskişehir DSİ’de oynuyorken ilk kez karşılıklı oynadık. Sonra ikimiz de VakıfBank’ta oynadık ve aynı gün voleybolu bıraktık. Hem Neslihan’a hem de Seda Aslanyürek’e bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Çikolatalı gofret ile başlayan voleybol hayatımı kupalar ve rekorlarla bitirmek çok güzel” dedi.
ÜZERİMDE
EMEĞİ OLANLARA TEŞEKKÜRLER

Çok farklı ve güzel hayalleri olduğunu dile getiren Gözde Kırdar, “Voleybola yeterince emek verdim. VakıfBank ile büyük başarılar kazandım. Üzerimde emeği olan herkese çok teşekkür ederim. Artık bir süre dinlenmek istiyorum. Bir süre sanırım sadece iyi bir spor izleyicisi olacağım. En büyük hayallerimden biri de anne olmak. Artık bir çocuğum olsun ve onu en iyi şekilde yetiştireyim istiyorum” ifadelerini kullandı.

#VakıfBank
#Voleybol
#Avrupa Şampiyonası
6 yıl önce