|

Azerbaycan'a madalya için gidiyoruz

Milli voleybolcular Gözde ve Merve, Azerbaycan ve Gürcistan'ın ev sahipliğinde 22 Eylül-1 Ekim'de düzenlenecek 2017 CEV Kadınlar Avrupa Şampiyonası'na iyi hazırlandıklarını söyledi. Gözde “Bence çok güçlü adaylardan biriyiz” derken Merve, “Hepimizin düşüncesi madalya kazanmak” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:21 - 21/09/2017 Perşembe
Yeni Şafak
GÖZDE KIRDAR BRACCESHİ - MERVE DALBELER
GÖZDE KIRDAR BRACCESHİ - MERVE DALBELER

Milli voleybolcular Gözde Kırdar Bracceschi ve Merve Dalbeler, Azerbaycan ve Gürcistan'ın ev sahipliğinde 22 Eylül-1 Ekim'de düzenlenecek 2017 CEV Kadınlar Avrupa Şampiyonası'na iyi hazırlandıklarını söyledi. A Milli Takım'ın deneyimli smaçörü Gözde, “Altı hazırlık maçı oynadık. Özellikle Sırbistan'a karşı aldığımız iki galibiyet, kendimize güven ve gerçek oyunumuzu görme açısından bizim için çok önemli. Herkes madalyayı çok istiyor. Turnuvada hazır bir takım görecekler” diye konuştu. Gözde, C Grubu'nda Rusya, Bulgaristan ve Ukrayna ile karşılaşacaklarını hatırlatarak, “Rusya maçından çok umutluyum. Onlardan korkmuyoruz. Sonrasında da Bulgaristan ve Ukrayna karşılaşmaları var. İnşallah çeyrek finale çıkarız” ifadelerini kullandı. Azerbaycan'a madalya hedefiyle gideceklerini aktaran 32 yaşındaki milli voleybolcu, “Grubu lider bitirmek çok önemli ama lider tamamlamasak da şampiyon olmak istiyorsak tüm rakipleri yenmek zorundayız. Madalya bizim için en büyük hedef. Azerbaycan'a madalya için gidiyoruz. Bence çok güçlü adaylardan biriyiz” şeklinde görüş belirtti.

GRUP BİRİNCİLİĞİ ÖNEMLİ

Milli Takım'ın liberolarından Merve Dalbeler ise Avrupa Şampiyonası'na hazır olduklarını ve ekipteki herkesin madalya kazanmayı düşündüğünü söyledi. Grupta 3 zorlu maç yapacaklarını anlatan 30 yaşındaki milli voleybolcu, “Herkesin düşüncesi madalya kazanmak ama ondan önce grupta oynamamız gereken birbirinden zorlu üç maç var” diye konuştu. Grup maçlarına iyi başlamanın önemine değinen Merve, “Zor bir grupta mücadele edeceğiz. Baştan işi sıkı tutmak istiyoruz. İlk maç Rusya'yla ve şakası yok. Rusya maçını galip tamamlarsak, finale kadar gideceğimizi düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu. Merve, grup birinciliğinin en büyük amaçları olduğunu dile getirerek, “Gruptan lider çıkmak çok önemli. Çünkü lider takımın bir maç dinlenme şansı olacak. Bir sayının bile kıymeti var. Grup birinciliği bizim için en büyük amaç" diye konuştu.

A MİLLİ KADIN VOLEYBOL TAKIMI,
ŞAMPİYONAYA HAZIR
Azerbaycan'da düzenlenecek olan 2017 CEV Kadınlar Avrupa Şampiyonası'na iddialı bir şekilde hazırlanan A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncuları kendine çok güveniyor. Turnuvaya nasıl başlanırsa öyle gideceğini düşünen A Milli Takım liberolarından Merve Dalbeler, Rusya maçının önemine vurgu yaparken, dene yimli smaçörü Gözde Kırdar Bracceschi de, "Rakiplerimiz turnuvada hazır bir takım görecekler. Madalya bizim için en büyük hedef" ifadelerini kullandı. Turnuvada grup liderliğinin büyük önemi bulunuyor. Çünkü gruptan lider çıkan takım bir gün fazla dinlenme imkanı buluyor.

#Voleybol
#Milli Takım
#Azerbaycan
7 yıl önce