|

Üniversite sınavı ne zaman? 2018 YKS tarihi netleşti

Erken seçim kararının alınmasının ardından gözler üniversite sınavına girecek olan öğrencilere çevrildi. Erken seçim tarihi ile aynı güne denk gelen sınavın ardından YÖK tarafından son dakika açıklaması geldi. YÖK yaptığı açıklamayla birlikte üniversite sınavının ertelendiğini duyurdu. Peki 2018 YKS sınavı ne zaman yapılacak?

Yeni Şafak
08:53 - 19/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:31 - 19/04/2018 Perşembe
Diğer
Erken seçim tarihi ile aynı güne denk gelen YKS'nin tarihi değişti.
Erken seçim tarihi ile aynı güne denk gelen YKS'nin tarihi değişti.

Yaklaşık olarak 2 milyon 500 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan üniversite sınavının tarihi değişti. Erken seçim tarihi ile aynı güne denk gelmesiyle birlikte YÖK acil olarak toplandı ve yaptığı açıklamayla birlikte üniversite sınavının tarihinin değiştiğini duyurdu.

Üniversite sınavı ( YKS ) ne zaman yapılacak?

24 Haziran 2018’de gerçekleştirileceği açıklanan erken seçim tarihinin Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) yapılacağı tarihle aynı güne denk gelmesi üzerine, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) olarak YKS’nin 30 Haziran 2018 – 01 Temmuz 2018 tarihlerinde yapılmasına karar verilmiştir.

YÖK BAŞKANI SARAÇ’TAN AÇIKLAMA

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada YKS ile ilgili "24 Haziran 2018’de gerçekleştirileceği açıklanan erken seçim tarihinin Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) yapılacağı tarihle aynı güne denk gelmesi üzerine, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) olarak YKS’nin 30 Haziran 2018 – 01 Temmuz 2018 tarihlerinde yapılmasına karar verilmiştir." dedi.


YKS, YDT Arapça ve Rusça Testi örnek kitapçıkları yayınlandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yabancı Dil Testi (YDT) Arapça ve Rusça testi örnek kitapçıklarının yayınlandığını bildirdi.

ÖSYM’den yapılan duyuruda, "YKS kapsamında 2018 yılından itibaren ilk kez yapılacak Arapça ve Rusça dillerinde YDT oturumuna ait örnek soru kitapçığı adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur. Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz" denildi. Arapça ve Rusça dillerinde YDT oturumuna ait örnek soru kitapçığına ÖSYM’nin
internet adresinden erişilebilecek.
#YKS
#2018 YKS
#Üniversite sınavı
6 yıl önce