|

Zayıf parola pişmanlıktır

Nesnelerin İnterneti teknolojisiyle birçok cihaz artık internete bağlanıyor ve hayatımızı kolaylaştırıyor. Ancak cihazların çoğunun üretim sırasında belirlenen varsayılan ve nisbeten zayıf parolayla kullanılması, internet korsanlarının işini kolaylaştırıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:02 - 2/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Ağ bağlantısına sahip akıllı cihazların hayatımızı kolaylaştırmak için uygun birer yol olduğu düşünülüyor.
​Ağ bağlantısına sahip akıllı cihazların hayatımızı kolaylaştırmak için uygun birer yol olduğu düşünülüyor.

Ağ bağlantısına sahip akıllı cihazların hayatımızı kolaylaştırmak için uygun birer yol olduğu düşünülüyor. Peki bu cihazlar siber güvenlik bakış açısına göre ne kadar güvendeler? Kasperksy Lab araştırmacıları, akıllı ütüden casus araca kadar

değişen rastgele seçilmiş Nesnelerin İnterneti (Internet of Things-IoT) cihazından yarısının, zayıf parola ayarları yüzünden ele geçirilmeye müsait olduğu belirlendi.

ŞANTAJ ARACI OLABİLİR

IoT cihazları, sahip oldukları teknoloji sayesinde birbirleriyle veya dış ortamla etkileşime geçebilen, ağ bağlantısına sahip cihazlar. Çok fazla sayıda ve farklı şekilde bulunabilen bu cihazlar nedeniyle Nesnelerin İnterneti siber suçlular için çekici bir hedef haline geldi. Siber suçlular IoT cihazlarını ele geçirmeyi başararak kullanıcılara şantaj yapabilir veya onları gizlice izleyebiliyorlar. Güvenlik kameranız, bebek izleme monitörünüz gizlice izlenebilir. Evinizdeki ağ cihazları yasa dışı işler için kullanılabilir veya bir cihazı ele geçiren siber suçlu cihazın sahibinden para almak için şantaj ve casusluk yapabilir. İzinsiz giriş yapılan cihaz tamamen kullanılamaz hale de gelebilir.

SAKIN İHMAL ETMEYİN

Daha da vahimi, satıcıların parola ayarlarındaki dikkatsizliği nedeniyle cihazların yarısının kolaylıkla ele geçirilebildiği belirlendi. Bazı cihazlar varsayılan parolayı değiştirme imkânı sunmazken, bazılarının ise tüm ürün serisinde aynı parolayı kullandığı tespit edildi. İlk kullanımdan önce mutlaka akllı cihazların parolalarını değiştirin.

  • Güncelleme almayan ürün riskli
  • Bir IoT cihazı satın almadan önce internette cihazın güvenlik açıkları hakkında araştırma yapın. En iyi tercih, yazılımı birçok kez güncellenmiş bir ürünü satın almaktır. Evinizde değerli eşyalar saklıyorsanız uygulama ile kontrol edilen mevcut alarm sisteminizi profesyonel bir alarm sistemiyle değiştirmek veya mevcut sisteminizi potansiyel güvenlik açıklarından etkilenmeyecek şekilde kullanmak çok daha iyi bir fikir olabilir.
#Elektronik Cihaz
#Sosyal Medya
#poarola
6 yıl önce