|

YouTube videosu içerisinde arama yapmanızı sağlayan Chrome eklentisi

Bir Chrome eklentisi, YouTube videoları içerisinde arama yapmanıza imkan sağlıyor. Bu eklenti sayesinde daha önce izlediğiniz bir videonun belirli bir bölümünü araştırırken daha hızlı erişmenize yarayacak.

Yeni Şafak
10:23 - 25/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 10:33 - 25/12/2017 Pazartesi
Diğer
YouTube, 2006 yılında Google tarafından 1 milyar dolara satın alındı.
YouTube, 2006 yılında Google tarafından 1 milyar dolara satın alındı.

YouTube üzerinden daha önce izlediğiniz bir videonun can alıcı noktasını ararken veya uzun bir videonun belirli bir kısmını araştırırken çok zaman kaybedebiliyoruz. Google Chrome kullanıyorsanız eğer bu işi kolaylaştıracak bir eklenti mevcut.

InVideo isimli eklenti, YouTube’un yeni versiyonuyla uyumlu olarak çalışıyor ve basit bir şekilde video içerisinde arama yapmanıza izin veriyor.

İşte takip etmeniz gereken adımlar;

  • 1. Arama yapmak istediğiniz YouTube videosunu açın.
  • 2. Videonun altında görünen yeşil Open InVideo düğmesine tıklayın.
  • 3. Aramak istediğiniz sözcükleri yazın ve Search'e tıklayın.
  • 4. Terimin kullanıldığı yerleri göreceksiniz. Düğmeye tıkladığınızda video, terimin geçtiği dakika ve saniyeye atlayacak.

Videoda kullanılan anahtar sözcükleri isterseniz bir bulut şeklinde görüntüleyebilirsiniz. Eklenti, YouTube’un altyazı özelliğinden besleniyor, bu nedenle küçük hatalar yaşanabilir. Türkçe ve altyazısı olmayan videolarda arama yapılamıyor ve Latin alfabesinin dışındaki karakterleri kullanan dilleri desteklemiyor.

#Google
#Youtube
#Video
6 yıl önce