|

YouTube çocuklar için sakıncalı videoları sildi

Google’ın bünyesindeki video paylaşım ve yayın platformu YouTube sakıncalı videoları siliyor. Çocuklara yönelik olarak hazırlanan ve son zamanlarda artış gösteren sakıncalı öğeler bulunduran 150 bin video platformdan silindi.

Yeni Şafak
11:59 - 30/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 12:07 - 30/11/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Çocukların çok fazla vakit geçirdiği YouTube'da sakıncalı içerikler son aylarda büyük artış gösterdi.
Çocukların çok fazla vakit geçirdiği YouTube'da sakıncalı içerikler son aylarda büyük artış gösterdi.

YouTube’un çocuklar için uygun olması adına çalışan Google bu konu hakkında çalışmalarını yoğunlaştırdı. Platformda özellikle çocukların psikolojik sağlığını bozacak çok fazla sakıncalı video bulunuyor. Bu videolar, gelecek nesli mental olarak kötü bir şekilde etkileyebilecek kadar tehlikeli içerikler. Özellikle cinsellik konusunda çocuklara yönelik tehlikeli videoların sayısı gün geçtikçe artıyor.

  • Bu tehlikeli içeriklere dur demek isteyen YouTube, ifade özgürlüğünün açtığı sorunlarla baş etmeye çalışıyor. Geçtiğimiz yıllara göre çok daha sert yayıncılık politikaları geliştirmelerinin nedeni de bu sakıncalı içeriklerden kaynaklanıyor. Video paylaşım platformu bu durum ve artan şikayetlerden hareketle yüzlerce kanalı ve bu kanallarda yayınlanan 150 bine yakın videoyu sildi. Ayrıca bu videolara yapılan 625 bin yorumu da sildi.

Dev markalar skandal hakkında açıklama yapmadı

Almanya’nın en büyük bankalarından olan Deutsche Bank ve Adidas gibi uluslararası kuruluşlar, bu videoların başlarına kendi reklamlarını vermişlerdi. Bu markaların reklam temsilcileri skandal hakkında yorum yapmadı.

Videolarda Örümcek Adam, Elsa, Mickey Mouse gibi popüler çocuk karakterleri çocuklar için hazırlanan içeriklerde kostüm giymiş yetişkinler tarafından canlandırılıyor. İçeriklerde küfürlü konuşmalar, saçma hareketler ve çocukların cinsellik hakkında yanlış düşüncelere kapılmasını sağlayacak tehlikeli şeyler bulunuyor.

#Youtube
#İnternet
#Google
#Video
#Çocuk
6 yıl önce