|

Yıllarca sahte Apple ürünü satmış

Çinli bir dolandırıcı 5 yıl boyunca 1.1 milyon dolar değerinde sahte Apple ürünlerini ABD’ye sokmayı başardı. Kullandığı yöntem sayesinde ABD’nin her noktasına bu sahte ürünleri göndermeyi başaran dolandırıcı, geçte olsa yetkililerce yakalandı.

Yeni Şafak
10:44 - 5/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:56 - 5/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
5 yıl boyunca ülkeye soktuğu ürünler kimse tarafından fark edilmedi.
5 yıl boyunca ülkeye soktuğu ürünler kimse tarafından fark edilmedi.

ABD’li teknoloji devi Apple’ın ürünlerinin yüksek fiyatlı olması, dolandırıcıları harekete geçiriyor. Bu konuda özellikle aksesuar üretimi odaklanan bu insanlar, firmalara büyük darbeler vurmaya devam ediyor. Hatta işin boyu milyon dolarlara kadar ulaşabiliyor.

ABD’de yaşanan bir olay da aslında işin boyutunu gözler önüne sermeye yetiyor. 2009 ve 2014 yılları arasında Jianhua “Jeff” Li adı Çinli dolandırıcı 40.000 adet sahte Apple ürününü ABD’ye sokarak satmayı başarmış. Satılan cihazlardan toplamda 1.1 milyon dolar gelir elde eden dolandırıcı, ürünleri Dream Digital adlı şirkette çalışırken getirmeyi başarmış. 5 yıl boyunca da getirmeye devam etmiş.



Ürünleri Apple ambalajları ile ülkeye sokamayacağını bilen dolandırıcı, Sahte etiketlere sahip olan cihazları, firmanın ürün ve ambalajlarını birebir kopyalıyordu. Sonrasında ürünleri bu kopyaladığı ambalajlara yerleştirerek ülkeye sokmayı başarıp ülkenin dört bir yanına dağıtabiliyordu.

Amerika’nın dört bir yanında gerçekleşen satışlardan elde edilen gelirler ise Florida ve New Jersey’de bulunan banka hesaplarına aktarılıyordu.


Durumun ortaya çıkması ile bilirlikte yetkililer tarafında yapılan operasyonla tutuklanan Jianhua “Jeff” Li’nin ortağı 37 yıl hapse mahkum edildi. Lİ’nin ise uzun yıllar hapiste kalması bekleniyor.

#Apple
#Aksesuar
#Sahte ürün
6 yıl önce