|

Yeni iPad ortaya çıktı

Apple’ın eğitim odaklı tanıtım etkinliği Şikago’daki Lane Tech üniversitesinde başladı. Yeni cihaz ve programların tanıtılacağı etkinlik büyük bir merakla bekleniyordu. Apple'ın bu yıl yaptığı ilk büyük etkinliği canlı anlatımla size aktaracağız.

Yeni Şafak
18:15 - 27/03/2018 Salı
Güncelleme: 19:47 - 27/03/2018 Salı
Yeni Şafak
Etkinliğin açılışında Tim Cook konuşma yaptı.
Etkinliğin açılışında Tim Cook konuşma yaptı.

Apple'ın 2018'deki ilk tanıtım etkinliği bugün (27 Mart) Türkiye saatiyle 18: 00'de başladı. Chicago'daki Lane Tech üniversitesinde düzenlenen eğitim odaklı etkinlikte yeni Apple ürünlerinin ortaya çıkması bekleniyor. Tanıtılması muhtemel Apple cihazları arasında yeni bir iPad, yeni Apple Pencil ve uygun fiyatlı bir MacBook var.


Apple CEO'su Tim Cook alkışlarla sahneye çıkarak 'Günaydın' dedi. Chicago Public Schools'ta okuyan 370 bin öğrencinin Apple'ın yardımıyla kodlama öğrendiğini söyleyen Cook, eğitimin Apple için 40 senedir büyük bir önem taşıdığını dile getirdi.


Eğitmenler için yeni araçlar geliştirmeyi hiç durdurmadık

Sahneye çıkan Kathleen Richardson ve Apple ürünlerinin sınıflardaki kullanımından bahsetti. Cook tekrar sahneye çıkarak öğrencilerin kitapları nasıl yazdıklarından bahsetti.


İşte beklenen an geldi ve 9.7 inçlik tablet ortaya çıktı. iPad Pro gibi basınç algılama özelliğine sahip olan cihaz Apple Pencil'i destekliyor. Cihazın ölçüleri ve çerçevesi selefiyle aynı tasarım hatlarına sahip. Yeni tabletin 329 dolar fiyat etiketiyle satılacağı belirtildi.

Yeni iPad'in özellikleri

  • Ekran: 9.7 inç
  • İşlemci: A10 Fusion
  • Pil ömrü: 10 saat
  • Kamera: 8MP
  • Bağlantı: LTE
  • Ek özellikler: Touch ID, HD FaceTime kamera

Ücretsiz iCloud depolama alanı arttı

Eğitim odaklı olacağı önceden belirtilen etkinlikte öğrenciler için yeni özellikler tanıtılıyor. Ücretsiz iCloud depolama alanı öğrenciler için 5GB'dan 200GB'ya çıkarıldı.

Ayrıca öğrencilere yönelik özel ClassKit, School Work ile kullanıcıların bütünleşmesine izin verecek. Classroom uygulaması da Mac bilgisayarlara geliyor. Bu sayede öğretmenler ve öğrenciler birbiriyle iletişime geçebilecek.

Artırılmış gerçeklik videoları arasında müzelerin gezilebildiği Boulevard AR uygulaması dikkati çekti. Öğrenciler sınıftayken istedikleri müzeleri gezerek sanat eserlerini inceleyebilecek.


#Apple
#etkinlik
#Tanıtım
6 yıl önce