|

Yanny-Laurel ses kaydının sahibi bulundu

Sosyal medyanın son günlerde tartıştığı 'Yanny mi, Laurel mi' çılgınlığına sebep olan sesin sahibi ortaya çıktı. New Jersey eyaletinden şarkıcı ve oyuncu Jay Aubrey Jones, bu ses kaydının hikayesini anlattı.

Yeni Şafak
11:57 - 22/05/2018 Salı
Güncelleme: 12:06 - 22/05/2018 Salı
Diğer
Yanny ve Laurel tartışması geçtiğimiz hafta sosyal medyayı ikiye bölmüştü.
Yanny ve Laurel tartışması geçtiğimiz hafta sosyal medyayı ikiye bölmüştü.

İnsanların sosyal medyada ve gerçek hayatta tartışmasına sebep olan 'Yanny-Laurel’ ses kaydının sahibi ortaya çıktı. Kimisinin 'Yanny', kimisinin 'Laurel' diye duyduğu konusunda akademik çalışmaların yapıldığı kayıttaki sesin sahibi 54 yaşındaki Şarkıcı ve oyuncu Jay Aubrey Jones.


2007 yılında vocabulary.com isimli sanal sözlük sitesi için ses kayıtları yaptığını belirten Jones, ''Ben 6 aylık bir süre içerisinde internet sitesi için 36.000 kelime kaydettim. Sesimin sosyal medyada bu kadar büyük bir tartışma yaratacağını tahmin etmezdim'' dedi.


Bilimsel çalışmaların ortaya koyduğu gibi kendisinin 'Laurel' demesine karşın genelde 'Yanny' diye duyulduğunu teyit eden Jones, kendisinin de kaydı dinlediğinde 'Laurel' duyduğunu belirtti.

Sesin sahibi Jones, bunun farklı şekilde duyulmasını, ''Bence insanların dinlemeyi yaptığı bilgisayarlar ve diğer cihazlarla, sesin nasıl bir işlemden, süreçten geçtiğiyle ilgili bir şey'' diye açıkladı.

#Yanny
#Laurel
#Anket
6 yıl önce