|

Xiaomi Mi 8 resmen tanıtıldı

Çinli akıllı telefon devi Xiaomi’nin 8. yaşına ithafen Mi 8 olarak isimlendirilen model dün resmi olarak duyuruldu. Cihazda bulunan ekrana entegre parmak izi okuyucusu ve yüz tanıma teknolojileri en çok dikkat çeken özellikler oldu.

Yeni Şafak
13:55 - 31/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 14:01 - 31/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Xiaomi Mi 8
Xiaomi Mi 8

Xiaomi ilk ‘çıkıntılı’ modeli ve yeni amiral gemisi Mi 8’i resmen duyurdu. Cihazda Samsung tarafından üretilen 6.21 inçlik OLED ekran ve ön kısımda 20 megapiksellik kamera sığacak kadar büyük bir çıkıntı bulunuyor. Mi 8’in en büyük özelliği ekran kasa oranının %88.5 gibi bir değere sahip olması. Samsung markalı OLED ekranın çözünürlüğü 2240x1080 piksel ve Gorilla Glass 4 ile korunuyor.

Çinli üretici tanıtım etkinliğinde 2 yeni modeli görücüye çıkardı. Bunlar Xiaomi Mi 8 ve Mi 8 Explorer Edition olarak adlandırılıyor ve şirketin çıkardığı en dikkat çekici modeller olarak belirtiliyor. Her iki modelin ön kısım tasarımı aynı iPhone X’e benziyor ancak ekranın alt kısmında minik bir çerçeve bulunuyor. Arka tasarım anlamında Mi 8 Explorer Edition, şeffaf tasarımıyla büyük bir fark yaratıyor.


Şeffaf akıllı telefon Mi 8 Explorer Edition

Beklendiği gibi ekrana gömülü parmak izi okuyucusu cihazda yer alıyor. Ancak telefonun iki farklı modeli olacağından normal sürümde parmak izi okuyucu arka yüzde yer alacak. Explorer Editon’da parmak izi okuyucu ön yüzde ekrana entegre olacak.

Şu an en güçlü çipsetlerden biri olan Snapdragon 845 kullanan akıllı telefon 6GB / 8GB LPDDR4X RAM ve 64GB / 128GB UFS 2.1 depolama seçenekleri ile satılacak. Şeffaf kasa olarak adlandırılan ve bazı bileşenlerin dışarıdan da görülebilmesini sağlayan bir tasarım sadece Explorer Editon'da yer alacak.

Çentikli bir tasarıma sahip olan telefonda ana kamera 12 + 12 Megapiksel çözünürlük sunuyor ve Sony tarafından geliştirilen bir sensör kullanıyor. 4 eksenli optik imaj sabitleme teknolojisine sahip olan telefonun DxOMark puanı ise 105 olarak açıklandı. Ön kamerası 20 Megapiksel çözünürlük sunabilen telefon yapay zeka desteği ve Studio Lighting gibi özellikler sunuyor.


3D Structured Light

Mi 8’de Apple’ın FaceID teknolojisine benzer bir yüz tanıma teknolojisi de bulunuyor. Bu özelliğe 3D Structured Light adını veren firma, telefonun ön yüzünde bulunan kızıl ötesi sensör, aydınlatma sensörü ve ön kamera ile yüz tanıma özelliğini üst düzey güvenlikle sunuyor. Xiaomi Mi 8'de yer alan bu teknoloji bugüne kadar Android telefonlarda bulunan en gelişmiş yüz tanıma teknoloji olarak karşımıza çıkıyor.

3300 mAh pil ile gelen akıllı telefonda QuickCharge 4+ desteği de sunuyor. Telefonun bir diğer ilginç özelliği ise çift GPS modülüne sahip olması.


Xiaomi Mi 8 çıkış tarihi ve fiyatı

Telefonun 6 GB RAM ve 64 GB depolama kapasiteli sürümünün yurtdışı fiyatı 420 dolar olacak. 6 GB RAM ve 128 GB depolama kapasitesi sürümü 470 dolar ve 6 GB - 256 GB sürümü ise 520 dolar olarak belirlendi. Explorer Edition sürümü ise 8 GB RAM ve 128GB kapasite ile 620 dolar fiyat etiketi ile piyasaya çıkacak.

#Xiaomi Mi 8
#Mi 8 Explorer Edition
#Akıllı telefon
6 yıl önce