|

Xiaomi Black Shark 2 en güçlü oyun telefonu mu olacak?

Xiaomi’nin 23 Ekim’de tanıtması beklenen Black Shark 2, sızıntıların kurbanı olmaya devam ediyor. Telefonun görseli ve Benchmark test sonuçları paylaşıldı. Verilen değerler ne kadar doğru bilinmez ama birinci nesil Black Shark’tan güçlü olacağı ve dişli rakiplerinin gerisinde kalmayacağı kesin. Xiaomi Black Shark 2 ile ilgili iddialar, şimdiye kadar piyasaya sunulan en güçlü oyun telefonu olacağı yönünde. Peki, Xiaomi Black Shark 2'nin muhtemel teknik özellikleri nasıl olacak?

Yeni Şafak
11:50 - 18/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 13:04 - 18/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Xiaomi Black Shark 2
Xiaomi Black Shark 2

Birinci nesil Black Shark’ın üzerinden sadece 6 ay geçmiş olmasına rağmen, Xiaomi’nin 23 Ekim’de Black Shark 2’yi tanıtacağı iddiaları ortaya atıldı. Yakın zamanda internette paylaşılan sızıntılar da bu iddiaları destekleyecek türden. Eğer Xiaomi yeni nesil Black Shark 2’yi piyasaya sürmezse rakiplerinin gerisinde kalacak gibi görünüyor.

Paylaşılan görseller de Xiaomi Black Shark 2’nin öncekiyle aynı tasarıma sahip olduğunu görüyoruz. Eğer tasarım gerçekten böyleyse Xiaomi, Black Shark 2'de tasarımsal anlamda bir değişikliğe gitmeyecek.


Telefonu bir an önce piyasaya sunmak isteyen şirket, Black Shark 2'de sadece donanım yükseltme yoluna gittiğini anlayabiliriz.


Xiaomi Black Shark 2 teknik özellikleri

Xiaomi Black Shark 2’nin Benchmark sonuçları dün internette paylaşıldı. Tek çekirdek testinde 2.403, çok çekirdek testindeyse 8.389 puan alan Black Shark 2’nin rakiplerine fark atacak gibi görünüyor.


Rakipleri Asus ROG Phone ve Razer Phone 2 ile karşılaştırıldığında, Xiaomi sahip olduğu teknik özelliklerle rekabete yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor.


Xiaomi Black Shark 2 çalışırken görüntülendi

Xiaomi Black Shark 2’nin önceki nesliyle arasında ne gibi farklar var?

5.99 inç ekran büyüklüğünü ideal bulan şirket, her iki modelde de aynı ekran aynı büyüklüğü tercih etmiş. Dahili depolama 64 GB’den 128 GB’ye RAM ise 6 GB’den 8 GB’ye çıkarılmış. Çift arka kamera modülü 12 MP + 20 MP iken yeni nesil Black Shark’ta bu değerler 16 MP + 20 MP olarak yükseltilmiş. Pil değerleriyle 4000 mAh’tan 4100 mAh olarak güncellenmiş.


Tasarım anlamında değişikliğe gitmeyen şirket, Black Shark 2'de birkaç şeyin yerini değiştirmiş gibi görünüyor. Öncekinde ön kameranın hemen üzerinde bulunan hoparlör Black Shark 2'de çerçeveye daha yakın konumlandırılmış.


Xiaomi Black Shark 2 ne zaman tanıtılacak?

Yeni nesil oyun telefonu Black Shark 2'nin 23 Ekim tarihinde tanıtılması bekleniyor. Henüz şirketten resmi bir açıklama yapılmadı fakat, internette dolaşan bir afiş, Xiaomi Black Shark 2'nin 23 Ekim'de Çin'de düzenlenecek bir etkinlikte tanıtılacağını gösteriyor.


#Xiaomi Black Shark 2
#Asus ROG Phone
#Razer Phone 2
#oyun telefonu
6 yıl önce